szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kisebbségi kormányzás nem járható út, a szocialisták nem akarnak előrehozott választásokat, tehát a nézeteltérések ellenére folytatni kell a koalíciós kormányzást - mondta Hiller István pártelnök az MSZP szombati rendkívüli kongresszusán.

"...érdekünk és az ország érdeke is... hogy ez a koalíció rendben és a siker reményében vezesse az országot, és mi ezt a koalíciót a 2006-os választásokra" - olvasható az MSZP honlapján a zárt ülésen elhangzott beszéd átiratában.

Hiller István vállalta személyes felelősségét az elnökválasztási kudarcért, hozzátéve, hogy az utolsó pillanatig hitt abban, hogy a szabad demokraták megváltoztatják a véleményüket, és mégis támogatni fogják Szili Katalint.

"Hittel helyettesítettem a racionalitást, és ez súlyos hiba volt" - mondta pártelnök, aki a koalíciós partnert is bírálta azért, mert csak saját érdekeit tartja szem előtt.

"Nem az érdekli őket, hogy 95 százalék nem támogatja őket, hanem mindent csak és kizárólag azért tesznek, hogy az 5 százalékos támogatást megtartsák" - mondta Hiller István.

A Fidesz-frakcióban az államfőválasztás két napján történtekre utalva - bár nem említette név szerint az ellenzéki pártot - Hiller István azt mondta: "az Országgyűlés szabadon megválasztott parlamenti képviselőinek egy része ott áll, mint a karámban".

"Én nem akarok karámországban élni" - mondta pártelnök, aki beszédében a párt választási bizottsága élére Gyurcsány Ferencet javasolta, helyettesének pedig saját magát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

A jobbközép kormányok kerülhetnek hatalomra

A közép-európai országokban ritka nagy esély kínálkozik arra, hogy a következő választások után mindenütt jobbközép kormány legyen hatalmon - jelentette ki a cseh Polgári Demokrata Párt elnöke szombaton Budapesten, a Fidesz-kongresszus keretében a polgári alternatíva jövőjéről rendezett vitafórumon.

MTI Itthon

Pelczné és Varga Mihály a két új Fidesz-alelnök

Pelczné Gáll Ildikót, a Fidesz önkormányzati képviselőjét, a Miskolci Egyetem a tanszékvezető docensét és Varga Mihályt, a frakció gazdasági kabinetjének vezetőjét, az Orbán-kormány volt pénzügyminiszterét választották a Fidesz két új alelnökévé a párt tisztújító kongresszusán szombaton Budapesten.

MTI Itthon

Orbán: a polgári körök nélkül Sólyom nem győzött volna

Sohasem lehetett volna a nemzet egyesítésére alkalmas, polgári értékrendet valló köztársasági elnöke Magyarországnak, ha a polgári körök a szimpátiaszavazáshoz szükséges munkát nem végzik el, és Sólyom Lászlót nem emelik fel az emberek jelöltjévé - jelentette ki a Fidesz elnöke szombaton Budapesten, a polgári körök országos munkaértekezletén.

MTI Itthon

Szili és Toller is felszólalt az MSZP-kongresszuson

A zárt ajtók mögött zajló MSZP kongresszuson a kiszivárgott hírek szerint a miniszterelnök és a pártelnök mellett Szili Katalin és Toller László is értékelte az államfőválasztást szombaton Budapesten.

MTI Itthon

Pokorni: nem szabad gőg hibájába esni

A Fidesznek nem szabad a gőgösség hibájába esni azok után, hogy sikerült megnyerni a soproni időközi választást, és győzelemre juttatni Sólyom Lászlót az államfőválasztáson - hangsúlyozta Pokorni Zoltán alelnök szombaton a Fidesz budapesti kongresszusán.

MTI Itthon

Gyurcsány szerint a szocialisták önmagukat verték meg

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az MSZP szombati rendkívüli kongresszusán, elismerve, hogy a párt vereséget szenvedett az államfőválasztáskor, arra kérte a zárt ülés résztvevőit, hogy tegyék félre a párton belüli ellentéteket a 2006-os választási siker érdekében.