szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Orbán Viktor szerint a polgári Magyarország és a jóléti rendszerváltás programja mint cél akár "összefésülhető" is lehetett volna, ha a jelenleg kormányon lévők legalább egyetlen ígéretüket betartották volna, azt, hogy nem változtatják meg ami az előző kormányzat idején jó volt.

A Fidesz elnöke a nemzeti konzultáció szombathelyi állomásán szombaton úgy fogalmazott: az emberek 2002-ben a polgári Magyarország és a jóléti rendszerváltás programja között választottak, a jóléti rendszerváltás programja azonban a "lomtárba" került.

A szövetség elnöke szerint a jelenlegi ellenzéknek nem érdeke, hogy a kormány dolga és az ország helyzete minél nehezebb legyen. A jelenlegi helyzetben szavai szerint nem lehet igazán "karrierizmusnak" nevezni, ha valakinek az a szándéka, hogy 2006 után Magyarországon kormányozzon.

"Nem tudják úgy tönkretenni az országot, hogy ne tudnánk közös erővel rendbe tenni" – fogalmazott Orbán.

A pártelnök szerint a polgári oldal küldetése, hogy rendbe hozza mindazt, amit a baloldal már sokadszorra elrontott. A gazdaság rendbetételéhez szavai szerint vissza kell adni a munka becsületét, az ügyeskedéssel szemben, munkabarát gazdaságot kell megteremteni.

Kérdésekre válaszolva a Fidesz elnöke úgy fogalmazott: az MDF-fel békességre és együttműködésre kell törekedni, "minden emberre szükség lehet". Azonban egy választások utáni Fidesz-SZDSZ koalíciótól nem kell tartani, az nem lehetséges.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Világ

Orbán Izraelben

Orbán Viktort izraeli tárgyalásaira elkísérte Németh Zsolt, a parlament Külügyi Bizottságának elnöke, aki a helyszínen interjút adott a hvg.hu izraeli tudósítójának.

MTI Itthon

Orbán: pártkormány helyett nemzeti kormány

A Professzorok Batthyány Köre bemutatta a Szent István Tervet, amelynek elkészítésére Orbán Viktor még 2002-ben kérte fel a testületet. Orbán szerint a nemzet legjobb erőit összefogó kormány kell a terv végrehajtásához, nem pedig pártkormány.

MTI Itthon

Orbán kétpártrendszert szeretne

A magyarországi kétpártrendszer megteremtése mellett érvelt Orbán Viktor, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnöke egy csütörtökön megjelent lapinterjúban.