szerző:
MTI

Orbán Viktor szerint a polgári Magyarország és a jóléti rendszerváltás programja mint cél akár "összefésülhető" is lehetett volna, ha a jelenleg kormányon lévők legalább egyetlen ígéretüket betartották volna, azt, hogy nem változtatják meg ami az előző kormányzat idején jó volt.

A Fidesz elnöke a nemzeti konzultáció szombathelyi állomásán szombaton úgy fogalmazott: az emberek 2002-ben a polgári Magyarország és a jóléti rendszerváltás programja között választottak, a jóléti rendszerváltás programja azonban a "lomtárba" került.

A szövetség elnöke szerint a jelenlegi ellenzéknek nem érdeke, hogy a kormány dolga és az ország helyzete minél nehezebb legyen. A jelenlegi helyzetben szavai szerint nem lehet igazán "karrierizmusnak" nevezni, ha valakinek az a szándéka, hogy 2006 után Magyarországon kormányozzon.

"Nem tudják úgy tönkretenni az országot, hogy ne tudnánk közös erővel rendbe tenni" – fogalmazott Orbán.

A pártelnök szerint a polgári oldal küldetése, hogy rendbe hozza mindazt, amit a baloldal már sokadszorra elrontott. A gazdaság rendbetételéhez szavai szerint vissza kell adni a munka becsületét, az ügyeskedéssel szemben, munkabarát gazdaságot kell megteremteni.

Kérdésekre válaszolva a Fidesz elnöke úgy fogalmazott: az MDF-fel békességre és együttműködésre kell törekedni, "minden emberre szükség lehet". Azonban egy választások utáni Fidesz-SZDSZ koalíciótól nem kell tartani, az nem lehetséges.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Világ

Orbán Izraelben

Orbán Viktort izraeli tárgyalásaira elkísérte Németh Zsolt, a parlament Külügyi Bizottságának elnöke, aki a helyszínen interjút adott a hvg.hu izraeli tudósítójának.

MTI Itthon

Orbán: pártkormány helyett nemzeti kormány

A Professzorok Batthyány Köre bemutatta a Szent István Tervet, amelynek elkészítésére Orbán Viktor még 2002-ben kérte fel a testületet. Orbán szerint a nemzet legjobb erőit összefogó kormány kell a terv végrehajtásához, nem pedig pártkormány.

MTI Itthon

Orbán kétpártrendszert szeretne

A magyarországi kétpártrendszer megteremtése mellett érvelt Orbán Viktor, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnöke egy csütörtökön megjelent lapinterjúban.

Szörnyen rossz véleménnyel vannak a magyarok az oktatásról és a tanári fizetésekről

Szörnyen rossz véleménnyel vannak a magyarok az oktatásról és a tanári fizetésekről

Aj Vej-vej: Németországban a hangulat a harmincas éveket idézi

Aj Vej-vej: Németországban a hangulat a harmincas éveket idézi

A Magyar Idők betámadta az MTA tudósait

A Magyar Idők betámadta az MTA tudósait

Cigányozással vádolja Puzsért egy roma jogvédő aktivista

Cigányozással vádolja Puzsért egy roma jogvédő aktivista

May cáfolta, hogy elhalasztanák a Brexit-ügyi szavazást

May cáfolta, hogy elhalasztanák a Brexit-ügyi szavazást

A magyarok döntöttek az óraátállításról: legyen a nyári!

A magyarok döntöttek az óraátállításról: legyen a nyári!