szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az SZDSZ-szel közösen képzeljük el a kormányzást a következő ciklusban is - közölte az MSZP elnöke a szombati Magyar Hírlapban.

Hiller István a Magyar Hírlapban az együttműködés lehetőségeiről úgy nyilatkozott, hogy a kérdés nyitott, tárgyalnak, de még nincsenek eredmények.

"Hónapokkal ezelőtt felvetettük a közös lista tervét, ezt akkor a liberálisok elutasították" - idézte fel, hozzátéve, hogy közös jelöltekről, visszaléptetésekről korai még beszélni.

Az MSZP elnöke közölte, azt szeretné, hogy minél több szocialista fusson be, de megfordítva a dolgot: nem szeretné, hogy a fideszesek szerezzenek mandátumot. "A kettő között van egy olyan mező, ami lehetőséget ad az együttműködésre" a liberálisokkal – mondta Hiller.

Véleménye szerint arról, hogy az államfőválasztás után "ki kiáltott oda kinek és mit, és ki morgott vagy mosolygott", már kár beszélni. Arra a kérdésre, az államfőválasztáson az SZDSZ tiltása ellenére Szili Katalinra szavazó Mécs Imre, Béki Gabriella és Wekler Ferenc helyet kaphat-e az MSZP listáján, Hiller István azt felelte: először ismerni kell az SZDSZ döntését.

Mécs Imre személye kapcsán úgy nyilatkozott, hogy 1956 hősének szerinte - és az MSZP véleménye szerint - helye van a parlamentben 2006 után is. "Ha ezért tenni kell, én kész vagyok rá" - fűzte hozzá.

Hiller István arról, kötne-e az MSZP koalíciót, ha egymagában szerezne többséget, úgy nyilatkozott: ha egy párt többséget szerez, alakítson egyedül kormányt. A pártelnök egyértelmű nemmel válaszolt arra, beszélnek-e az MDF-fel az esetleges együttműködésről. A jövőre vonatkozó kérdésre azt mondta: "majd meglátjuk a választások után".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Hiller: a választási bizottság vezeti az MSZP-t

A választási időszakban, az MSZP-t a párt országos választási bizottsága vezeti. A bizottság vezetője pedig Gyurcsány Ferenc miniszterelnök lesz - mondta Hiller István, az MSZP elnöke hétfőn reggel a közszolgálati televízió műsorában.

MTI Itthon

Hiller szerint a koalíciót folytatni kell

A kisebbségi kormányzás nem járható út, a szocialisták nem akarnak előrehozott választásokat, tehát a nézeteltérések ellenére folytatni kell a koalíciós kormányzást - mondta Hiller István pártelnök az MSZP szombati rendkívüli kongresszusán.

Itthon

Hiller Gyurcsány védnöksége alá került

Az államfőállítás kudarcát a maga javára fordító miniszterelnök személye mára egyet jelent a szocialista párttal. Ennek persze korántsem örül mindenki, a csöndben hazavonuló vidéki bázis egyelőre lenyelte a keserű pirulát, de a hétvégén tanácskozni fog a párt másként gondolkodóinak egy része.

Magyarországra is elhozta az iskolásoknak kitalált platformját a Facebook

Magyarországra is elhozta az iskolásoknak kitalált platformját a Facebook

Telex: Biztonságiak próbáltak bejutni Dunaújvárosba, óriási rendőri készültség van a vasműnél

Telex: Biztonságiak próbáltak bejutni Dunaújvárosba, óriási rendőri készültség van a vasműnél

Az űrből biztosít majd térerőt a Vodafone, Európában is

Az űrből biztosít majd térerőt a Vodafone, Európában is