szerző:
MTI

A Puskás Ferenc Válogatott néven szereplő magyar együttes jótékonysági mérkőzésen 3-1-es vereséget szenvedett a Real Madrid labdarúgócsapatától a Puskás Ferenc Stadionban. A találkozó előtt Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke köszöntötte a válogatott szerepléstől ezúttal búcsúzó Illés Bélát.

Puskás Ferenc Válogatott-Real Madrid (spanyol) 1-3 (1-1). Puskás Ferenc Stadion, 42 ezer néző, v.: Markus Merk (német) Gólszerző: Kenesei (43., 11-esből), illetve Zidane (19., 11-esből), Ronaldo (72.), Owen (84.).

Sárga lap: Torghelle (82.), illetve Gravesen (7.) Pavón (78.).

Puskás Ferenc Válogatott: Fülöp Márton - Nikolov Balázs, Komlósi Ádám, Éger László, Balog Zoltán - Takács Ákos, Böőr Zoltán (Bárányos Zsolt 14.), Halmosi Péter, Tóth Norbert - Illés Béla (Kenesei Krisztián 26.) - Kerekes Zsombor

Real Madrid: Iker Casillas - Michel Salgado, Ivan Helguera, Francisco Pavón, Roberto Carlos - Thomas Gravesen, Julio Baptista, Zinedine Zidane, David Beckham - Ronaldo, Raúl

I. félidő:

16. perc: Zidane balról ívelt középre, Julio Baptista a nagy lendülettel érkező Michel Salgadóhoz fejelt, akit a 16-os belül Halmosi akasztott. A 11-est Zidane flegmán a bal felső sarok mellé rúgta.

19. perc: Roberto Carlos balról rúgta középre a labdát, amelyet az egyik védő szorításában Ivan Helguera pörgetett kapura, ám Fülöp óriási bravúrral mentett. A Helguera elleni kisebb szabálytalanság miatt azonban Merk ismét büntetőt ítélt, s Zidane ezúttal már pontosan célzott, a jobb alsó sarokba talált (0-1).

39. perc: Kenesei bal oldali szöglete Kerekesről Tóth elé pattant, a középpályás 11 m-es lövését Casillas védte.

42-43. perc: Kenesei jobbról ívelt előre, s Halmosit a 16-oson belül Pavón ledöntötte. A 11-est Kenesei magabiztosan rúgta a léc alá (1-1). A várakozásoknak megfelelően a Real Madrid játszott fölényben, de Ronaldóék nem diktáltak igazán nagy tempót. A magyar csapat csak időnként tudott megindulni, a próbálkozások azonban nem okoztak gondot a vendégek védelmének.

II. félidő:

53. perc: Kerekes futott el a bal oldalon, majd középre húzott és okosan a jobb oldalon érkező Bárányos elé tálalt, aki nagy helyzetben 12 méterről a kapu fölé lőtt.

61. perc: Kenesei bal oldali szabadrúgását csak röviden mentették a spanyol védők, így a 16-oson álló Priskin elé került a labda, aki kapásból nagy erővel lőtt, de Casillas hatalmas bravúrral hárított.

63. perc: Bárányos cselezgetett középen, majd óriási helyzetbe hozta a frissen beállt Torghellét, aki egy csellel még el is fektette Casillast, de emelése a felső kapufán csattant.

72. perc: Zidane remek ütemben ugratta ki az addig teljesen "mozdulatlan" Ronaldót, aki egy pillanat alatt lefutotta a védőket, majd rendkívül magabiztosan 10 méterről a kapu jobb oldalába passzolt (1-2).

84. perc: egy jobb oldali beadást követően Balog kissé elszámolta magát, így a labda Owen elé került, és az angol válogatott támadó a kiinduló Fülöp fölött a hálóba emelt (1-3).

A várakozásoknak megfelelően a Real Madrid játszott fölényben, de Ronaldóék nem diktáltak igazán nagy tempót. A magyar csapat csak időnként tudott megindulni, a próbálkozások azonban nem okoztak gondot a vendégek védelmének. Sajnálatos eseményt jelentett, hogy egy ütközés során Böőr Zoltán orrcsonttörést szenvedett. Az első negyedórát követően Zidane kétszer próbálkozhatott a 11-es pontról, s másodszorra már vezetést szerzett.

A közönség jól szórakozott a világsztárok bemutatóján, pedig időnként még Raúlék is meglepő hibákat vétettek. A szünet előtt váratlanul egyenlített a magyar válogatott, így remek első félidőt köszönthetett tapssal a szurkolósereg. A szünetben Lothar Matthaus kihasználta a barátságos mérkőzés adta lehetőségeket, és négyet is cserélt, míg a vendégek elszántságát tökéletesen jellemezte, hogy Vanderlei Luxemburgo minden sztárját a pályán hagyta.

A második félidő elején a magyarok felbátorodtak a kissé álmosan mozgó Real-játékosok gyűrűjében, így negyedórán keresztül a vendég kapu előterében táborozott a Matthaus-legénység. A madridiak ekkor egy kicsit felpörgették a ritmust, és egy Zidane-Ronaldo villámtámadás végén megszerezték a vezetést. A vendégek innentől kezdve uralták a találkozót, majd egy Owen-góllal bebiztosították a győzelmet.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Társadalom

Botrányos Puskás-gálamérkőzés

Megkérdőjelezhető módon vették rá a jelenleg magatehetetlen beteg labdarúgó-legenda, Puskás Ferenc idős feleségét az együttműködésre a Real Madrid budapesti mérkőzésének szervezői - a történtek legalábbis erre engednek következtetni.

MTI Világ

Európai argentinok és nyílt Real Madrid-edzés

Budapesti mérkőzése előtt nyílt edzést tart a Real Madrid labdarúgócsapata. Eközben nyilvánosságra hozták az augusztus 17-i argentin-magyar mérkőzés argentin összeállítását, mely javarész az európai labdarúgókra támaszkodik majd.

Hét nap

BALHÉS REAL-MECCS

Puskás Ferenc nevének méltatlan felhasználásával vádolta meg a Real Madrid augusztus 24-ei budapesti vendégjátékának...

MTI Itthon

Már elkelt a jegyek kétharmada a Real Madrid meccsre

Az előzetes várakozásokat is felülmúló érdeklődés kísérte a Real Madrid labdarúgócsapatának augusztusi 14-i, budapesti vendégjátékára szóló jegyek értékesítésének első napját: elkelt a belépők kétharmada.

Jakab Péter lett a Jobbik frakcióvezetője

Jakab Péter lett a Jobbik frakcióvezetője

Zivatarokkal jön a lehűlés, de a hétvégén még kánikula várható

Zivatarokkal jön a lehűlés, de a hétvégén még kánikula várható

Önnél is megvan? Átlépte az 5 milliárd letöltést a legnépszerűbb e-mail-alkalmazás

Önnél is megvan? Átlépte az 5 milliárd letöltést a legnépszerűbb e-mail-alkalmazás

Baleset miatt lezárták az M5-ös autópályát Budapest határában

Baleset miatt lezárták az M5-ös autópályát Budapest határában

Drámai képek a Notre-Dame első miséjén az áprilisi tűzeset óta

Drámai képek a Notre-Dame első miséjén az áprilisi tűzeset óta

Esélyesként indult az ausztrál választáson az ellenzék, de pórul járt, aki rá fogadott

Esélyesként indult az ausztrál választáson az ellenzék, de pórul járt, aki rá fogadott