szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kulcsár Attila ügyvédje elismerte, hogy kicsit túllépte szerepét, de ezt azzal magyarázta egy csütörtöki lapinterjúban, hogy pontosan tudta, védence mit tud és mit akar elmondani.

"Lehetséges, hogy kicsit túlléptem a szerepemen, nem vitatom. De én pontosan tudtam, hogy Kulcsár Attila mit tud, és hogy mit akar elmondani" - mondta Zámbó Gyula ügyvéd a Figyelő című hetilap legfrissebb számában megjelent interjúban.

"Valószínűleg azért hagyták a kihallgatók, hogy ilyen mélységben belekotnyeleskedjek a megfogalmazásba, mert tisztában voltak vele: én tudom, mit akar elmondani Kulcsár Attila" - tette hozzá. 

Zámbó Gyula a videóra vett 2004. június 9-iki kihallgatást jó hangulatúnak, oldottnak minősítette, de tagadta, hogy barátinak lehetett volna nevezni, "hiszen nem viccelődtek egymással a felek, és végig magázódtak". Hangsúlyozta, a felvételen nem az első kihallgatás látható, a videóra rögzített kihallgatás idejére már megteremtődött a bizalom a kihallgatók és a kihallgatott között.

"Túlzok, hogy érthető legyen: a gyanúsított már látta, hogy nem pofozzák és nem verik a fejét a telefonkönyvvel, a kihallgatók pedig látták, hogy védencem nem akar egyértelműen a szemükbe hazudni, és nem kell minden szót harapófogóval kihúzni belőle" - mondta az ügyvéd. Hangsúlyozta: ez a kihallgatás volt az egyetlen, amelyet videóra vettek, mert ügyfelét zavarta a kameraláz.

Zámbó Gyula több utalást is tett arra, hogy a kihallgatást talán lehallgatták. A felvételeken látható, hogy egy adott pillanatban Kulcsár Attila a plafonra tekint és megjegyzi, kíváncsi, hogy mikor szakad le. Zámbó Gyula szerint ez nem arra vonatkozott, hogy nagy hazugság hangzott el, mert a plafon "olyankor is leszakadhat, ha az álmennyezet mögé bebújik valaki, hogy kihallgassa, mi történik odalent".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Társadalom

Kulcsár, a videósztár

Alighanem csalódott az, aki megdönthetetlen bizonyítékot várt a Kulcsár Attila ügyészségi kihallgatását dokumentáló...

MTI Itthon

Pártvélemények Kulcsár Attila kihallgatásáról

A nyilvánosságra került felvételek alapján a koalíciós pártok és az MDF is "aggályosnak" találja Kulcsár Attilának, a brókerbotrány fő gyanúsítottjának kihallgatását. A Fidesz viszont azzal érvel, hogy a szocialistáknak saját soraikban kell a kérdéseket tisztázniuk.

Rekordszinten van az oltási kedv

Rekordszinten van az oltási kedv

51 évesen meghalt Lengyel Anna Hevesi-díjas dramaturg

51 évesen meghalt Lengyel Anna Hevesi-díjas dramaturg

Így költené el a kormány a válságkezelésre érkező hatezer milliárd forint EU-pénzt

Így költené el a kormány a válságkezelésre érkező hatezer milliárd forint EU-pénzt