szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Támogatta a Fővárosi Közgyűlés egészségügyi bizottsága azt a javaslatot, hogy a három önkormányzati gyermekkórházból kettőt vonjanak össze, az erről szóló előterjesztés várhatóan egy hét múlva kerül a közgyűlés elé.

Szolnoki Andrea főpolgármester-helyettes indítványa szerint a Heim Pál és a Madarász utcai Gyermekkórház fokozatos összevonásával az utóbbit az év végén megszüntetnék. Az összevonástól színvonalasabb betegellátást, hatékonyabb működést és anyagi megtakarítást remélnek - mondta Havas Szófia (MSZP) alelnök.

Lővey György (MDF) közölte: nincs gazdasági haszna az összevonásnak, az csupán politikai döntés. Ezért nem támogatta azt az ellenzék. A leépítendő dolgozók helyére másokat kell felvenni, s így nem lehet szó megtakarításról. A fővárosban az összevonást követően két önkormányzati gyermekkórház és négy másik, többnyire állami gyermekkórház működne. Az önkormányzat egy-egy intézményt tartana fenn Pesten és Budán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hét nap

AZ ÁSZ A KÓRHÁZAKRÓL

Működésének két éve alatt az Egészségügyi Minisztérium programirodája 520 millió forintot fordított külső szakértők...

47 büntetőeljárás indult a kamupártok miatt

47 büntetőeljárás indult a kamupártok miatt

Most a szabálytalanul türelmetlen autósokról adott ki videóválogatást a rendőrség

Most a szabálytalanul türelmetlen autósokról adott ki videóválogatást a rendőrség

Álmentős fosztott ki több magyar vendégházat

Álmentős fosztott ki több magyar vendégházat