szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jelenleg összesen 547 kilométer hosszon van árvízvédelmi készültség a magyarországi folyókon - közölte az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főigazgatóság.

Első fokú készültség van 395 kilométeren a Dunán (Budapesttel bezárólag), a Mosoni-Dunán, a Rábán, a Marcalon, a Dráván és a Berettyón, II. fokú készültség van érvényben a Murán 50 kilométer hosszon és III. fokú készültség van a Duna felső szakaszán és a Túron 102 kilométeren.

Az elmúlt napon a védekezési költség elérte a 26 millió forintot.

Jelenleg tizenegy vízügyi igazgatóság területén van belvízvédelmi készültség, összesen 40 szakaszon, amelyből 26 I. fokú, 12 II. fokú és kettő III. fokú. Az elöntött területek becsült nagysága 31500 hektár, amelyből 17300 hektár a vetés-szántó.

Az elmúlt napon 90 szivattyútelep üzemelt, az átemelt vízmennyiség 5,26 millió köbméter. A gravitációsan levezetett vízmennyiség 0,54 millió köbméter volt. Négy belvíztározóban 15,8 millió köbméter vizet tároznak, az üzemelő tározók szabad kapacitása 36 millió köbméter.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/hvg.hu Itthon

Több száz lakóházat fenyeget a víz

A Csongrád megyei Tápén továbbra is mintegy százharminc lakóházat veszélyeztet a belvíz, a Dunántúlon viszont szerdára javult az esőzések utáni belvízhelyzet. Kaposvárnak tegnap tízmillió forintos gyorssegélyt ígért a belügyminiszter.

MTI Itthon

Özönvíz: állami támogatás a csatornák tisztítására

A kormány a Belügyminisztérium keretéből 150 millió forintos összeget különít el, amelyet az önkormányzatok a vízelvezető rendszerek tisztításával kapcsolatos közhasznú munkákhoz használhatnak fel - jelentette be Batiz András kormányszóvívő.

Financial Times: Szembe kell nézni Trump fájdalmas örökségével

Financial Times: Szembe kell nézni Trump fájdalmas örökségével

Átnevezi az egyetem intézeteit az SZFE új vezetése

Átnevezi az egyetem intézeteit az SZFE új vezetése

Kiszivároghatott az SZFE új tanárainak névsora

Kiszivároghatott az SZFE új tanárainak névsora