szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megváltoznak a román állampolgárok Magyarországra történő utazásának feltételei: a román hatóságok szombattól meghívólevelet és 250 eurót kérnek bemutatásra kiutazó állampolgáraiktól - közölte a határőrség szóvivője.

Kovács Iván elmondta, a román fél arról értesítette a magyar határőrség képviselőjét, hogy október 1-jén nulla órától a Romániából Magyarországra kilépő román állampolgároktól kiutazási feltételként a román hatóságok 250 eurót kérnek bemutatásra. Hozzátette: a megkövetelt 250 euró 100 euró utazási költségből és öt napra elegendő, napi 30 eurós önellátási költségből áll.
   
Emellé Magyarországra érvényes, közjegyző által jóváhagyott, román nyelvre lefordított meghívólevéllel kell rendelkezniük a Romániából kilépő románoknak - mondta a szóvivő.
   
A külföldi állampolgárok hazánkba történő belépési feltételei a magyar hatóságok részéről nem változtak - hangsúlyozta Kovács Iván.
   
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség egyik képviselője úgy nyilatkozott az MTI bukaresti tudósítójának, hogy a hatályba lépő rendelkezés már nem követeli meg az eredeti meghívónak és hitelesített fordításának felmutatását, elegendő annak faxon elküldött, vagy egyszerű fénymásolata.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Volt kulcsa, de inkább szétverte az albérlete ajtaját

Volt kulcsa, de inkább szétverte az albérlete ajtaját

Radar360: Mától itt a maszkszigor, szűkítheti a tesztkapacitásokat a hatósági ár

Radar360: Mától itt a maszkszigor, szűkítheti a tesztkapacitásokat a hatósági ár

Csomagautomatákkal szórja meg az országot eMAG és az Extreme Digital

Csomagautomatákkal szórja meg az országot eMAG és az Extreme Digital