szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége jövő pénteken ül össze, a megbeszélésen szóba kerülhet Lothar Matthäus szövetségi kapitány sorsa, illetve várhatóan kijelölik a Kisteleki István (MLL) által szorgalmazott rendkívüli közgyűlés időpontját.

A ligaelnök kezdeményezését a szükséges 34-hez képest 60 küldött támogatta.     A liga és az MLSZ között akkor mérgesedett el a viszony, amikor előbbinek egy határozata miatt - amely a profik által delegált tagok azonosképpen való szavazását írta elő - október 13-án elmaradt az elnökségi ülés. Bozóky Imre MLSZ-elnök ezt követően a FIFA elnökéhez, Joseph Blatterhez fordult állásfoglalásért, az MLL pedig azóta felfüggesztette határozatát. A svájci sportdiplomata pénteken fogadja Bozókyt és Kistelekit.

Közben Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott német szövetségi kapitánya az Európa-bajnok görögöktől barátságos mérkőzésen elszenvedett 2-1-es vereség után néhány játékosa hozzáállását elfogadhatatlannak nevezte. "Sajnos nem először tapasztalom azt, hogy néhány játékos edzésen a maximumot nyújtja, kiharcolja helyét a kezdőcsapatban és ezzel meg is elégszik, a meccsen már nem szakad meg a sikerért. Athénban is harcos játékosok helyett elégedettek léptek pályára a magyar válogatottban. Hiába elemeztük a legapróbb részletekig a görögök játékát, hiába vettük át külön-külön mindenkivel, hogy mi a pontos feladata. Sajnálatos módon többen nem érezték át, mit is jelent egy országot képviselni."

Kisteleki, az MLL elnöke rendkívüli MLSZ közgyűlést is szorgalmaz; öt pontban foglalva össze a rendkívüli közgyűlésen tárgyalni kívántakat: a kialakult
helyzet tisztázása, az elmúlt két év gazdasági és szakmai beszámolóinak megvitatása, alapszabály-módosítások, a liga fejlesztési tervének megvitatása és személyi kérdések.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Helikopterbalesetben meghalt a repülőgépgyártó Dassault egyik örököse

Helikopterbalesetben meghalt a repülőgépgyártó Dassault egyik örököse

Müller: a lezárás és az oltás együtt megszakíthatja a fertőzési láncot

Müller: a lezárás és az oltás együtt megszakíthatja a fertőzési láncot

Egy kisebb vagyont költenek új tulajdonosaik az 1 eurós olasz házakra

Egy kisebb vagyont költenek új tulajdonosaik az 1 eurós olasz házakra