szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MDF képviselőcsoportjának tagja lett Gyimesi József - jelentette be Herényi Károly frakcióvezető pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A képviselő tavaly június 30-án lépett ki a Fidesz frakciójából, és az elmúlt hat hónapban - a házszabálynak megfelelően - a függetlenek padsoraiban foglalt helyet. Gyimesi József azt mondta: a Fidesz és az MDF "valahol azonos ideológiai-világnézeti alapon áll", de most az MDF-nek kell segíteni, hogy a következő parlament tagja legyen.

A 2002-ben a Fidesz Vas megyei listáján mandátumot szerzett képviselő méltatta az MDF rendszerváltáskor, valamint az előző ciklus kormányzásában betöltött szerepét. A demokrata fórumnak a 2006-ban megalakuló jobboldali kormányban helyet kell kapnia - fogalmazott.

Újságírói kérdésre elmondta: helyi, személyi jellegű konfliktusok miatt távozott a Fidesz frakciójából. Az MDF parlamenti frakciójának létszáma Gyimesi József csatlakozásával kilenc főre bővült.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Herényi: a Fidesz már nem jobboldali párt

Herényi Károly MDF-frakcióvezető pénteken Gémesi György és Sisák Imre MDF-es képviselő kereszténydemokrata támogatása kapcsán annak a véleményének adott hangot, hogy a Fidesz már nem jobboldali párt, a Kereszténydemokrata Néppárt pedig nem párt.

Hét nap

GÉMESI KONTRA DÁVID

Megszakította a kapcsolatot Dávid Ibolya MDF-elnökkel, de a párt tagja marad Gémesi György - ezt az országgyűlési...

Új otthona felé tart „a világ legmagányosabb elefántja”

Új otthona felé tart „a világ legmagányosabb elefántja”

Pályacsúccsal nyerte az időmérőt Hamilton a Bahreini Nagydíjon

Pályacsúccsal nyerte az időmérőt Hamilton a Bahreini Nagydíjon

Kevesnek áll jól a videóhívás, egyre többen mennek plasztikai sebészhez

Kevesnek áll jól a videóhívás, egyre többen mennek plasztikai sebészhez