szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tegnap befejeződött a helyszíni szemle a csütörtök este balesetet szenvedett szlovák katonai szállítógép helyszínén, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejce fölött magasodó Borsó-hegyen.

A szállítógép fekete dobozát egy szlovák bázison értékelik ki. A vizsgálaton jelen lesz rendőrségi eljárást folytató megyei rendőr-főkapitányság tisztje, valamint a Katonai Légügyi Hivatal szakértője.

Reggel elindultak a szlovák és magyar hatóságok a lezuhant repülőgép roncsaiért a Borsó-hegyre. A csütörtök este balesetet szenvedett szlovák katonai szállítógép mintegy ezer darabját rendkívüli terepviszonyok között rakják föl a teherautókra. Bár hét órakor elindultak a hegyre, az egyébként fél órás út legalább másfél óráig tartott a havas, jeges útszakaszon.

Nem összefüggő konvojban egyszerre indulnak a teherautók, hanem pakolás után azonnal viszik a géproncsokat a szlovákiai Kassára, mivel a Hejce felé vezető utat is befújta hóval a szél.

A megyei közútkezelő jelenleg is takarítja a Hejce és Vilmány közötti útszakaszt, hogy a hóátfúvás ne akadályozza a teherautók haladását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Borsodi légi katasztrófa: csak egyetlen túlélőről tudnak

Negyvenöten voltak a magyar katasztrófavédelem adatai szerint annak az An-24-es szlovák katonai repülőgépnek a fedélzetén, amely a Borsod megyei Hejce közelében zuhant le lakatlan területen csütörtök este; a katasztrófának egyetlen túlélője van, és eddig 16 halottat találtak.

MTI Itthon

Megsérült egy helyszínbiztosító határőr Hejcén

A szlovák katonai repülőgép balesetének helyszínbiztosítása során szombat délelőtt megsérült egy magyar határőr Hejce mellett. A kisvárdai kórházban délután már meg is műtötték a fiatal férfit - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei gyógyintézet traumatológus főorvosa.

MTI Itthon

Várhatóan vasárnap szállítják el a gép roncsait Kassára

A rendőrség szombat délután átszállította a csütörtök este a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejce fölött magasodó Borsó-hegyen lezuhant szlovák katonai szállítógép fekete dobozát arra a szlovák bázisra, ahol annak tartalmát kiértékelik, elemzik - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

MTI/hvg.hu Itthon

Magyarok vizsgálják a szerencsétlenség okait

A repülőszerencsétlenség áldozatait elszállították Szlovákiába. Az egyetlen túlélőt a kassai kórházban ápolják. A szakemberek pénteken megkezdték a fekete doboz kivételét, a vizsgálatokat a Magyar Katonai Légügyi Hivatal végzi.

Beperelték az Apple-t, ezúttal a Telegram miatt

Beperelték az Apple-t, ezúttal a Telegram miatt

Kivonul a Google Ausztráliából, ha elfogadják az új médiatörvényt

Kivonul a Google Ausztráliából, ha elfogadják az új médiatörvényt

Lebontják Milánó legendás stadionját

Lebontják Milánó legendás stadionját