szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Pyro-Technik Kft. felelős a törökbálinti petárdaraktár felrobbanásával okozott károkért a Pest Megyei Bíróság elsőfokú, nem jogerős ítélete szerint.

Közel 30 millióforint kártérítést követel a polgári perben az általa képviselt törökbálinti önkormányzat, illetve több magánszemély, akinek a 2004. augusztus 5-i robbanásban megsérült az ingatlana. A robbanássorozat helyszínén három dolgozó életét vesztette.

A Pyro-Technik Kft. a polgári perben azzal védekezett, hogy a robbanásról nem tehet, az „idegenkezűség” eredménye, általuk nem ismert, tudtukon kívül odakerült fekete lőpor okozta a detonációt. A Pest Megyei Bíróság azonban a szakértői vélemények alapján az alperesi védekezést nem látta bizonyítottnak. A pirotechnikai eszközök tárolásával kapcsolatban szabálytalanságokat állapítottak meg.

Kiderült az is, hogy a Pyro-Tech Kft.-t korábban egy másik perben már elmarasztalta a bíróság tűzrendészeti hiányosságok miatt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a napokban zárja le a nyomozást a törökbálinti robbanás miatt indult büntetőeljárásban és vádemelési javaslattal átteszi az ügyet a Pest Megyei Főügyészséghez. A robbanás miatt három személyt gyanúsítanak több ember halálát okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel, egyet pedig robbanó anyaggal való visszaéléssel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ellenzék az egyetemek modellváltásáról: A magyar állam részének jól szervezett ellopása

Ellenzék az egyetemek modellváltásáról: A magyar állam részének jól szervezett ellopása

A gorillák kommunikációjának titkait tárta fel egy új kutatás

A gorillák kommunikációjának titkait tárta fel egy új kutatás

10 év körüli gyermek vezethetett forgalomban egy bobcatet Dabason – videó

10 év körüli gyermek vezethetett forgalomban egy bobcatet Dabason – videó