szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az SZDSZ elnöke szerint harmadik köztársaság történetében példátlan, hogy kedden egy, a liberális párt számára ajánlószelvényt gyűjtő fiatal aktivistát arcon lőttek egy gázpisztollyal.

"A felelősség azoké, akik arról beszélnek, hogy ki kell irtani az SZDSZ-t, (...) , és azoké a felelősség, akik évek óta az indulatok gerjesztésére játszanak, és ebből akarnak a maguk számára politikai tőkét kovácsolni" – mondta a pártelnök.

Hermann György – akinek a száján látható a gázpisztolylövés nyoma – az esettől függetlenül tovább folytatja az ajánlószelvény-gyűjtést a liberálisoknak.

Kuncze Gábor elmondta: mindenütt arra kérte a szabad demokratákat, hogy ilyen kesztyűt ne vegyenek fel, "ez nem a mi stílusunk", ne nyúljanak semmilyen módon a negatív kampány eszközéhez. Továbbfolytatják az ajánlószelvények gyűjtését, mert az SZDSZ szerint egyedi jelenségről van szó.

A pártelnök arról is beszélt hogy azt szeretnénk, hogy „a hátralévő 53 napban elkerülhetné a

politika a hasonló atrocitásokat, mert az az út, hogy kriminalizálódjunk, hogy törjük föl egymás szervereit, hogy lopkodjuk az anyagokat, ahogy éppen a Fidesz tette nemrégiben az MSZP-vel, hogy lövöldözzünk adott esetben, a végén ez oda fog vezetni, hogy a választások helyett szkanderpartikat rendezünk, és ott fog eldőlni, hogy kik kerüljenek be a parlamentbe".

A politikusoknak a későbbiek során végig kell gondolniuk, hogy nem lehetne-e más módszert találni az ajánlószelvények összegyűjtésére, mint a jelenlegi – vetette fel Kuncze.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Fidesz-szerverről törtek be az MSZP-számítógépébe?

Hiller István szerint "alapos ok" van feltételezni, hogy február 3-án a Fidesz server.fidesz.hu azonosítójú számítógépes szerveréről hatoltak be az MSZP választási anyagaiba és vittek el onnan terveket, egyéni képviselőjelölti kreatív anyagok különböző változatait. Az MSZP elnöke sajtótájékoztatót tartott az esetről.

MTI Itthon

Milyen mértékben azonosít egy IP-cím egy felhasználót?

Tartozhat IP-cím internetszolgáltatóhoz és jelölhet végfelhasználót egyszerre - mutatott rá Martos Balázs, az Internetszolgáltatók Tanácsának elnökségi tagja, a politikai pártok hackelés-vádjai kapcsán. Az MSZP tájékoztatása szerint hétfőn a Fidesz számítógépes szerveréről behatoltak a szocialista párt választási anyagaiba.

MTI/hvg.hu Itthon

Révész: behatolók az MSZP gépeiről

A MSZP szervereiről érkezők rendszeresen töltenek le Fideszes kampányanyagokat - közölte Révész Máriusz, a Fidesz szóvivője arra reagálva, hogy Hiller István az ellenkezőjével állt elő a mai napon.

MTI Itthon

Nem akarnak tandíjat a parlamenti pártok

Egyértelmű nemet mondott a négy parlamenti párt képviselője a tandíj bevezetésére azon a felsőoktatási kerekasztal-beszélgetésen, amelyet a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szervezésében tartottak.

MTI Itthon

Az SZDSZ-nek már van programja

A Szabad Demokraták Szövetségének küldöttgyűlése egy ellenszavazat és egy tartózkodás mellett elfogadta a párt 2006-2010 közötti időszakra vonatkozó programját.

Országos akcióban segítik a szegénységben élők regisztrációját az oltásra

Országos akcióban segítik a szegénységben élők regisztrációját az oltásra

Az oroszok visszakérték, most mégis a magyarok vizsgálhatják be a szlovákoknak leszállított Szputnyik vakcinákat

Az oroszok visszakérték, most mégis a magyarok vizsgálhatják be a szlovákoknak leszállított Szputnyik vakcinákat

“November óta alig találkoztam emberekkel, ennyi kockázatot vállalhatok” - kirajzott az utcára Budapest péntek este

“November óta alig találkoztam emberekkel, ennyi kockázatot vállalhatok” - kirajzott az utcára Budapest péntek este