szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kormány azért nem támogatja a 14. havi nyugdíj bevezetését, mert az tovább mélyítené a nyugdíjrendszer igazságtalanságait - jelentette ki Göncz Kinga Egerben.

A 14. havi nyugdíjjal szemben a 2010-ig végrehajtott nyugdíjkompenzációs program keretében megtörténik az igazságtalanul alacsony szinten megállapított nyugdíjak felzárkóztatása - közölte a Heves Megyei Nyugdíjas Parlament ülésén a szociális tárca vezetője.

Minderre, összességében 130 milliárd forint áll rendelkezésre a következő négy évben, ami összhangban áll az ország teherbíró képességével - tette hozzá a miniszter. Göncz hangsúlyozta, hogy a Fidesz által kezdeményezett 14. havi nyugdíj bevezetése nyomán még több juttatást kapnának azok, akiknek amúgy is magas az ellátásuk. Vagyis tovább nyílna az olló az alacsony és magasabb nyugdíjak között.

A kompenzációs program viszont felzárkóztatja azok nyugdíját, akik rosszkor vonultak nyugállományba, és a 90-es évek elején tapasztalható magas infláció miatt elértéktelenedett a juttatásuk – véli a miniszter.

Jankovits György a Nyugdíjasok Országos Szövetségének az elnöke arra figyelmeztette a tanácskozás résztvevőit: ne higgyenek a megtévesztőknek, azoknak akik azt sulykolják, hogy rosszabbul élünk, mint négy esztendeje.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

A Fidesz bevezetné a 14. havi nyugdíjat

Rogán Antal szerint a Fidesz által tervezett társadalombiztosítási járulékcsökkentés nem jelent bevételkiesést, munkahelyteremtő hatása a 14. havi nyugdíj bevezetését is lehetővé teszi.

MTI Itthon

Kövér László szerint embertelen dolog a nyugdíjasok riogatása

A kiszolgáltatott és rossz anyagi helyzetben lévő nyugdíjasokat azzal riogatni, hogy veszélybe kerülhet a nyugdíjak kifizetése, ha a Fidesz csökkenti a társadalombiztosítási járulékot, embertelen és tisztességtelen politika - mondta Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke csütörtökön Dusnokon.

MTI Itthon

Az MSZP szerint 4,5 százalékkal nő a nyugdíjak vásárlóértéke

Idén 4,5 százalékkal nő a nyugdíjak vásárlóértéke, kifizetik a 13. havi teljes nyugdíjat, megjelenik a nyugdíjasok krízissegélye, emelkedik továbbá az özvegyi nyugdíj, illetve az időskorúak járadéka - mondta Csákabonyi Balázs szocialista országgyűlési képviselő szombaton. Harrach Péter fideszes képviselő szerint ugyanakkor "változásra van szükség, hogy Magyarországnak ne olyan kormánya legyen, mely érzéketlen az idős emberek mindennapi problémáira".

Veszélyeztetik-e a magyar oltásellenesek a járvány legyőzését?

Veszélyeztetik-e a magyar oltásellenesek a járvány legyőzését?

A közmédia nem forgat filmet az őszödi beszédről

A közmédia nem forgat filmet az őszödi beszédről

Videó: Kigyulladtak a Vivo telefonjai a hongkongi repülőtéren

Videó: Kigyulladtak a Vivo telefonjai a hongkongi repülőtéren