szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tovább nőtt a belvíz, a Közép-Tisza vidékén meghaladta az 50 ezer hektárt a vízzel elöntött terület, ebből a megművelt föld közel 19 ezer hektárt tesz ki.

A Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság védelemvezető helyettese elmondta: az igazgatóság két belvízvédelmi szakaszon, a kisújszállásin és a karcagin harmad-, további négyen másodfokú készültséget tart fenn. A vízgazdálkodási társulatok közül a nagykunsági harmad-, a mezőtúr-tiszazugi, a tisza-kunsági és a mirhó-kisfoki másodfokú készültségben védekezik. A települések közül tizenötön másod-, heten elsőfokú készültséget tartanak fenn az önkormányzatok.

Földvári István tűzoltó őrnagy, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese megerősítette, hogy Törökszentmiklóson egy újabb ház vált lakhatatlanná a vizesedés miatt, a kilenctagú család elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodik. Eddig összesen 58 embert telepítettek ki három településről, köztük Törökszentmiklósról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Belvízkészültség 115 településen

Az elöntött területek nagysága továbbra is 174 ezer hektár körüli, és 115 településen tartanak fenn valamilyen fokozatú belvízvédelmi készültséget.

MTI Itthon

Újabb ház vált veszélyessé a belvíz miatt

Két idős embert ideiglenesen ki kellett költöztetni életveszélyessé vált házukból Biharkeresztesen. A károsultakat rokonoknál helyezték el. Tizenöten visszaköltözhettek hajdúhadházi otthonaikba.

A járvány kezdete óta lakosságarányosan Magyarországon halt meg a legtöbb koronavírusos beteg

A járvány kezdete óta lakosságarányosan Magyarországon halt meg a legtöbb koronavírusos beteg

Kert, medence és 35 méter magas zászló is kerül az átépített Citadellára

Kert, medence és 35 méter magas zászló is kerül az átépített Citadellára

Kizárja a kapitalizmus azt, hogy ne ártsunk?

Kizárja a kapitalizmus azt, hogy ne ártsunk?