szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A következő négy év feladatairól fejtette ki nézetét a négy parlamenti párt vezető politikusa hétfőn, a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

Hiller István MSZP-elnök elmondta, az elmúlt négy év teljesítménye büszkén vállalható, s arról kívánnak beszélni, milyen Magyarországot akarnak. A politikus hozzátette, programokról érdemes vitatkozni, a Fidesznek azonban egyelőre nincs választási programja.

Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke úgy fogalmazott, az országot a jelenlegi kormány eladósította, és már nincs mit eladni, és nincs mire hitelt felvenni, ezért egyetlen megoldás, hogy dolgozni kell, s a politika feladata a munkalehetőségek számának növelése. Hangsúlyozta, hogy két hónapja mutatják be folyamatosan a Fidesz programját.

Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke szerint a következő ciklust a takarékosság kell, hogy jellemezze, s a gazdaság versenyképességének erősítése fog munkahelyeket teremteni. Hozzátette, hogy az embereket nem szabad megtéveszteni, s aki sok pénzt ígér, az sok adót fog előtte beszedni, ezért az adócsökkentés mellett állt ki.

Dávid Ibolya MDF-elnök kifejtette, a nagy rendszerek átalakításáról szükséges lenne konszenzusra jutni, valamint a pártoknak meg kellene ismertetni a költségvetés rendbetételére vonatkozó javaslataikat. Mint mondta, ez az eurózónához csatlakozás és az EU-s pénzek felhasználása miatt fontos az országnak. 

A résztvevők beszéltek a Fidesz "Rosszabbul élünk, mint négy éve" jelmondattal folytatott kampányáról. Hiller István szerint a "minden rossz kampánya" látványosan megbukott, amikor vasárnap egy televíziós műsor szavazásán az sms-t küldők mintegy 60 százaléka válaszolta, hogy nem él rosszabbul, mint négy éve. Hozzátette, hogy a depresszió-kampányt az ország elutasítja.

Pokorni Zoltán szerint az elmúlt négy évben számos ponton megnehezedett az élet, itt említette a munkához jutást vagy az otthonteremtést. "Nyilván se nem dübörög a gazdaság, se nem mély depresszióban élnek az emberek (...), valahol a kettő között van az igazság" - fogalmazott az alelnök.

Hiller István nemmel válaszolt a műsorvezető azon kérdésére, hogy a határon túl élő magyarokhoz az MSZP miniszterelnök-jelöltje vagy pártelnöke kíván-e személyes üzenetet küldeni. Mint mondta, megdöbbentette Orbán Viktor levele, és leszögezte, hogy abban a 2006-os választásokról van szó. A Fidesznek tisztáznia kell, hogy a választójogi törvény alapján lebonyolítandó 2006-os választás és ez a levél hogyan kapcsolódik össze - szögezte le a pártelnök.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Tárki: továbbra is fej-fej mellett a két nagy párt

A felnőtt lakosságon és a pártot választókon belül teljesen megegyezik az MSZP és a Fidesz támogatottsága - derül ki a Századvég Politikai Elemzések Központja és a Tárki február eleji felméréséből.

MTI Itthon

Nem akarnak tandíjat a parlamenti pártok

Egyértelmű nemet mondott a négy parlamenti párt képviselője a tandíj bevezetésére azon a felsőoktatási kerekasztal-beszélgetésen, amelyet a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szervezésében tartottak.

MTI Itthon

Idén is várják a pártelnököket a közgázra

Az idén is megrendezik a „Pártelnökök a Közgázon” című sorozatot, hasonlóan 1994-hez, 1998-hoz és 2002-höz, a Corvinus Egyetem Politikatudományi Intézete, illetve a Magyarország Politikai Évkönyve szerkesztősége szervezésében – közölte Sándor Péter szervező.

MTI Itthon

OVB: eddig három roma párt jegyeztette be magát

Eddig három roma párt jegyeztette be magát jelölő szervezetként az Országos Választási Bizottságnál (OVB), közülük várhatóan kettő tud majd indulni az országgyűlési választáson. Több cigány civil szervezet a két nagyobbik parlamenti párt valamelyikét támogatja az áprilisi megmérettetésen.

Kizárja a rokonait a közbeszerzésekből Márki-Zay Péter

Kizárja a rokonait a közbeszerzésekből Márki-Zay Péter

Magyarországon a Skoda Enyaq iV villanyautó legolcsóbb változata

Magyarországon a Skoda Enyaq iV villanyautó legolcsóbb változata

Államtitkár: Akik nem tudnak a versenyszférában dolgozni, mehetnek közmunkásnak is

Államtitkár: Akik nem tudnak a versenyszférában dolgozni, mehetnek közmunkásnak is