szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kedden kezdődik a budapesti Nagykörúton a villamoshálózat felújítása, ami miatt a következő hetekben lelassulhat a közlekedés a Moszkva tér és a Blaha Lujza tér között, ahol a villamosokat pótlóbuszokkal helyettesíti a BKV.

A május 19-éig tartó rekonstrukció naponta több tízezer utazót érint. A 4-6-os villamos vonalán átépítik a megállókat, hogy az új Combino járművekre a felszállás a mozgássérültek és babakocsival közlekedő kismamák számára akadálymentes legyen. A Fővinform tájékoztatása szerint a Nagykörút említett szakaszán vasárnap óta tilos megállni a táblákkal jelzett szakaszokon, ahol a pótlóbuszoknak a parkolók helyén külön buszsávot alakítanak ki.

Szinte mindenhol megszűnik a parkolási lehetőség, az itt várakozó autókat elszállítják. Európa legforgalmasabb villamosvonalának rekonstrukciója során a Moszkva téren és Margit-híd hídfőiben a korábban fel nem újított pályaszakaszokat, a kitérőket, valamint az íveket kicserélik, egyben megújítják az áramellátási rendszert.

Európai uniós forrásokból és a főváros költségvetéséből összesen 3,4 milliárd forintból újítják fel a nagykörút villamoshálózatát. A rekonstrukciót két lépcsőben végzik: a Moszkva tér és a Blaha Lujza tér közötti munkálatokat követően május 22. és június 9. között a Blaha Lujza tér és a Móricz Zsigmond körtér közötti vonalszakaszt alakítják át. A rekonstrukciós programmal azért kell június 9-ig végezni, mert egy nappal később indul a 2-es metró felújítása. Az új, 54 méter hosszú, energiatakarékos villamosok közül két-három várhatóan már június végén forgalomba állhat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már több mint 536 millió forintot gyűjtöttek Budapestnek járványkezelésre

Már több mint 536 millió forintot gyűjtöttek Budapestnek járványkezelésre

Ismeretlen holttestet találtak az M1-es autópályán

Ismeretlen holttestet találtak az M1-es autópályán

Keresik a rendőrök a trolin gyereket megütő és rángató férfit

Keresik a rendőrök a trolin gyereket megütő és rángató férfit