szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kert Attila vezeti mától az MTV Hír Főszerkesztőségét.

A posztot 2005 tavasz óta betöltő László Péter – aki az idei parlamenti választás végéig vállalta a megbízatást - az intézmény elnöki kabinetjének tagjaként, nagy televíziós projektek tervezőjeként és irányítójaként folytatja pályafutását – olvasható az MTV közleményében.

"Rudi Zoltán szerint a közszolgálati hírszolgáltatásban 15 éves tapasztalattal rendelkező László Péternek kiemelkedő személyes érdemei voltak abban, hogy a Magyar Televízió elsődleges és hiteles hírforrás volt a választási kampány során" – fogalmazott Holub Katalin, az MTV szóvivője.

A 35 éves új főszerkesztő jogász végzettségű; 1997 őszétől 2005 végéig a TV2-ben dolgozott, majd idén januártól négy és fél hónapig az ATV-ben főszerkesztőként a Híradó megújítását irányította. Kert Attila, aki 1992-ben a Magyar Rádióban kezdte újságírói pályafutását, már dolgozott a Magyar Televízióban, igaz külsősként: 1993-től négy évig a Budapesti Regionális Híradó és a Hét című műsor sugározta riportjait.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Simon András alelnök otthagyja az MTV-t

Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Televízió (MTV) Rt. és Simon András műsorokért felelős alelnök - közölte Holub Katalin szóvivő.

Gazdaság

Távozik posztjáról a BBC hírigazgatója

Richard Sambrook a Kelly-öngyilkosságról közzétett, súlyosan elmarasztaló vizsgálati jelentés kései áldozataként távozik posztjáról, bár egykori vezetőtársaival ellentétben ő a cégnél marad.

MTI Média

MTV: rendeződhet a székházbérlet ügye

A közeljövőben rendeződhet a Magyar Televízió (MTV) Szabadság téri székházának bérleti ügye - tudta meg a közszolgálati médium menedzsmentjének egy név nélkül nyilatkozó tagjától az MTI.

MTI Itthon

Az MTV azt akarja, hogy a nézők elgondolkodjanak

A Magyar Televízió Zrt. hirdetéseken keresztül párbeszédet szeretne kezdeményezni a nézőkkel. A médium vezetői olyan visszajelzéseket várnak, amelyben a nézők elmondják, hogy mit jelent számukra, miért fontos a közszolgálati tévé - közölte Rudi Zoltán, a médium elnöke.

MTI Választás 2006

MTV: nem kaptak a pártok a hirdetési csomagból

A parlamenti választások kampányidőszakában minden országos listát állító szervezetnek 245 alkalommal biztosít kedvezményes politikai hirdetési lehetőséget a Magyar Televízió. Az erről tartott sajtótájékoztatón azonban nem tudták kisorsolni a kedvezményes csomagokat, mivel még egyetlen pártnak sem volt országos listája.

MTI Média

Az MTV kérésére folytatják a Lapozót

Az eddigi gyakorlatnak megfelelően folytassák a produkciót - erre kérte a Lapozó című elemző műsor három állandó résztvevőjét (Debreczeni József, Lakner Zoltán és Török Gábor politológusokat) Rudi Zoltán, a Magyar Televízió (MTV) elnöke.

hvg.hu Itthon

Kidolgozták az MTV Etikai Kódexét

Az MTV múlt héten megalakult Választási Irodája kidolgozta és Etikai Kódexbe foglalta a kampány idején követendő műsorkészítési szabályokat, amelyeket azután hoznak nyilvánosságra, miután újságíró-szakmai szervezetek is véleményezték.

Itthon

Menesztették a Hír TV hírigazgatóját

Gulyás István hírigazgató szerződésének felbontása kapcsolatba hozható a néhány nappal ezelőtt vágottan adásba került Orbán-interjúval - állítja egy MTI-nek nyilatkozó forrás.

Rendkívüli szünetnek örülhettek a diákok, akik a kormányzati tájékoztatóba botlottak

Rendkívüli szünetnek örülhettek a diákok, akik a kormányzati tájékoztatóba botlottak

Több mint 40 ezer eurót fizetett a biztosító a bécsi magyar nagykövet balesete után

Több mint 40 ezer eurót fizetett a biztosító a bécsi magyar nagykövet balesete után

Fucsovics elődöntős Rotterdamban

Fucsovics elődöntős Rotterdamban