szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tűz ütött ki a 3-as metró Kőbánya-kispesti állomásánál csütörtök délután, eddig több embert mentettek ki a tűzoltók az utasfolyosóról.

Az állomás területén egy raktárépület gyulladt ki, az utas peront teljesen ellepte a füst, az ott tartózkodó embereket légzőkészülékkel felszerelkezett tűzoltók kísérik ki – tájékoztatott az MTI.

A tűz a metró végállomáson, egy kereskedelmi üzletben keletkezett – mondta el a BKV fődiszpécsere. A Határ út és a Kőbánya-Kispest állomás között leállították a metróforgalmat, az utasokat pótló buszok szállítják – tette hozzá. Tájékoztatása szerint 10 autóval, mintegy 70 tűzoltó vonult a helyszínre, s a tűz megfékezése után nagyteljesítményű ventillátorokkal szellőztetik át a metróvégállomás területét.
 
Az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint több embert is elláttak a nyolc autóval helyszínre vonult mentők, de csak az említett férfit kellett kisebb füstmérgezéssel kórházba szállítani. Szerencsére az utasok között nem tört ki pánik, és mivel a metró ezen a szakaszon a felszínen közlekedik, a keletkezett füst sem rekedhetett az alagútban – tette hozzá Győrfi Pál.
 
Aba Botond BKV-vezérigazgató az MTI-nek nyilatkozva hangsúlyozta, hogy nem a metróban, hanem az üzemi területen kívül, egy pékség raktárában keletkezett a tűz. A vezérigazgató közölte, hogy a metrószerelvények a Kőbánya-Kispest végállomásig járnak, utasokat azonban csak a Határ útig szállítanak. A végállomáson ugyanis nem tudják biztonságosan "lehozni őket az üvegfalú hídról".


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Temetés? Hamvasztás? A komposztálás a zöld megoldás

Temetés? Hamvasztás? A komposztálás a zöld megoldás

Elég csak beszélni, a mesterséges intelligencia megmondja, kit fenyeget az Alzheimer-kór

Elég csak beszélni, a mesterséges intelligencia megmondja, kit fenyeget az Alzheimer-kór

A Cherokee indiánok szerint éppen ideje, hogy a Jeep márka terepjárójáról lekerüljön a nevük

A Cherokee indiánok szerint éppen ideje, hogy a Jeep márka terepjárójáról lekerüljön a nevük