szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szakmai hibákat, hiányosságokat is megállapított az a vizsgálat, amelyet a műegyetemi tűz keletkezése és a három tűzoltó halála miatt indított az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF); Tatár Attila főigazgató személyi felelősségre vonást, és fegyelmi eljárást kér a fővárosi tűzoltóparancsnoktól.

A vizsgálat szakmai hiányosságokat állapított meg a híradó-ügyeleti munkában, a tűzoltás-vezetésben, valamint azt is, hogy két tűzoltó nem rendelkezett a beosztásához szükséges teljes körű szakmai képesítéssel - mondta Tatár Attila, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője, altábornagy.

Az OKF a tűzoltás, a mentés végrehajtásának szakszerűségét, a parancsnoki tevékenységet, valamint a halálesetek, sérülések okait és körülményeit, illetve az állomány kiképzettségének, felkészültségének fokát vizsgálta, és az eredmények függvényében azt javasolja a fővárosi tűzoltóparancsnoknak, hogy saját hatáskörében, indítson vizsgálatot a személyi felelősség fokának megállapítása érdekében.

A főigazgató kijelentette: a fővárosi tűzoltók nem alulképzettek, mindössze két tűzoltónál állapítottak meg hiányosságot, és a szakmai hibák külön-külön nem voltak ok-okozati összefüggésben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Mi okozta a tűzoltók halálát a Műegyetemen?

Szakmai hibákat állapított meg az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) műegyetemi tűzzel kapcsolatban indított szakmai vizsgálata. A három tűzoltó halálát a hiányosságok láncolata okozta - közölte a katasztrófavédelem szóvivője.

MTI Itthon

Emlékhangverseny a hősi halált halt tűzoltók emlékére

Emlékhangversenyt tartanak a Központi Tűzoltózenekar közreműködésével jövő vasárnap este az Óbudai Szent Péter és Pál Főplébánia templomban a műegyetemi tűz oltása közben életét vesztett három tűzoltó emlékére