szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Sólyom László köztársasági elnök hivatalába kérette Petrétei József igazságügyi és rendészeti minisztert és az illetékes rendőrségi vezetőket, hogy a Nemzetbiztonsági Kabinet ülését követően részletes tájékoztatást adjanak az államfőnek a történtekről - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal.

A köztársasági elnök az igazságügyi minisztertől és az illetékes rendőrségi vezetőktől részletes tájékoztatást szeretne kapni a keddre virradóra történtekről - mondta el Wéber Ferenc. A nemzetbiztonsági kabinet kedden reggel kilenc órakor kezdte ülését a Parlamentben.

Kattintson a képre a galériához!
© AP
Petrétei József a testület összehívásának bejelentésekor hangsúlyozta, a kabinet alapvető feladata, hogy a tapasztalatokból levonja a megfelelő következtetéseket és megtegye a szükséges intézkedéseket.

Az igazságügyi és rendészeti miniszter még a hajnali órákban felajánlotta lemondását. Az erről szóló információkat Petrétei József a Magyar Televízió Nap-kelte című kedd reggeli műsorában erősítette meg. Közölte, hogy felajánlotta lemondását Gyurcsány Ferencnek, de a miniszterelnök azt nem fogadta el, kérte, hogy maradjon a helyén.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

A romokon indult újra az MTV adása

Újraindította adását kedden reggel a Magyar Televízió, amelynek Szabadság téri épületébe az éjszakai, hajnali órákban randalírozó tömeg tört be, megsebesítve száznál több rohamrendőrt, egyiküket életveszélyesen. A székházban több tízmilliós kár keletkezett.

MTI Itthon

"Nem demonstráció, hanem bűncselekmény-sorozat"

Felajánlotta lemondását keddre virradó éjjel, a Szabadság téri tüntetés idején Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter, aki az erről szóló információkat a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában erősítette meg. Petrétei elmonda: szó sincs politikai demonstrációról.

hvg.hu Itthon

MTV: nem szolgáltunk rá

A Magyar Televízió büntető feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen az épületben múlt éjszaka keletkezett súlyos károk miatt - áll az MTV keddi közleményében.

Tom Szaky: "Ha leég a házad, tényleg elkezdesz azon gondolkozni, mi okozhatta"

Tom Szaky: "Ha leég a házad, tényleg elkezdesz azon gondolkozni, mi okozhatta"

360 forint felett az euró

360 forint felett az euró

Két kép árulkodik arról, hogyan néz majd ki a Samsung Galaxy S21

Két kép árulkodik arról, hogyan néz majd ki a Samsung Galaxy S21