szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A rendőrség engedélyére vár a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., hogy beléphessen a Szabadság térre és megkezdhesse a keddre virradó éjszaka tartott tüntetés nyomán szükséges takarítást - közölte a társaság szóvivője.

További képek a fotóra kattintva
© AP
Szegedi Péter elmondta, hogy százhetven emberrel és harminc géppel állnak készen, hogy a Fővárosi Védelmi Bizottság hajnali ülésének egyik döntése értelmében megkezdhessék a munkát a Magyar Televízió székháza körül.

A takarítást a Szabadság téren, a Kossuth téren és a környező utcákban kell elvégezniük, de az utóbbi két helyszínen már elkészültek. A társaság a lehető legrövidebb időn belül szeretne végezni a közterületi rend helyreállításával a televíziós székház körül, amint a helyszíni szemle, a nyomok rögzítése után a rendőrség ezt engedélyezi.

Az éjszaka folyamán a miniszterelnök és a kormány lemondását követelő támadók betörték a Magyar Televízió főbejáratát, törtek-zúztak az épületben, a Szabadság téren gépkocsikat gyújtottak fel, kockaköveket szedtek fel és dobáltak szét, virágedényeket törtek össze.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/hvg.hu Itthon

A rendőrség visszavette a székházat, milliós kár

A rendőrség hajnalban behatolt az MTV székházába, miután öt órával az épület előtt kezdődő demonstráció után még mindig tartott a "megszállás". Nem ellencsapásról, inkább kitessékelésről volt szó. A Hír Tv értesülései szerint az épületben többtízmilliós kár keletkezett.

hvg.hu Itthon

"Felelősek vagyunk mindannyian"

A kormányfő egy kereskedelmi tévének adott interjújában sajnálatosnak nevezte a kialakult ostromállapotot, és úgy fogalmazott: "Nincs az a probléma, amit az utca megold."

MTI Itthon

Életveszélyben van az egyik megtámadott rendőr

Továbbra is megközelíthetetlen a teljes rendőri zár alatt lévő Szabadság tér, a rendőrök a térre vezető utcákat is lezárták. Rendkívüli ülés tartott az éjszaka a Fővárosi Védelmi Bizottság.

hvg.hu Itthon

Kuncze a parlamenti pártok közös nyilatkozatát szorgalmazza

A tegnapi tüntetések és vandál randalírozás után az MTV Napkelte című műsorában Kuncze Gábor a Szabad Demokraták Szövetségének elnöke arra hívta fel a parlamenti pártokat, hogy adjanak ki a helyzet normalizálását szolágáló közös nyilatkozatot.

hvg.hu Itthon

Fotógaléria a tévészékház feldúlásáról

Kedd hajnalban negyed kettőkor a tüntetők közül többen a főbejáraton bejutottak a Magyar Televízió székházának épületébe. Az épület elfoglalását brutális csata előzte meg.

MTI Itthon

"Nem demonstráció, hanem bűncselekmény-sorozat"

Felajánlotta lemondását keddre virradó éjjel, a Szabadság téri tüntetés idején Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter, aki az erről szóló információkat a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában erősítette meg. Petrétei elmonda: szó sincs politikai demonstrációról.

Fejre állt Stroll a Bahreini Nagydíj második rajtjánál – videó

Fejre állt Stroll a Bahreini Nagydíj második rajtjánál – videó

Betegszállító és főorvos a járvány újabb áldozatai között

Betegszállító és főorvos a járvány újabb áldozatai között

Bluetooth-on keresztül támad a hacker, 90 másodperc alatt bármelyik Tesla Model X ellopható

Bluetooth-on keresztül támad a hacker, 90 másodperc alatt bármelyik Tesla Model X ellopható