szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy háromfős csoport átadta a petíciót Király Edinek, az Országgyűlés Civil Irodája vezetőjének – jelentette a hvg.hu tudósítója. A csoport nem a Kossuth téri tüntetőkből áll.

A petíciót a küldöttek nevében Őrfi József nyújtotta át. A küldöttségben rajta kívül jelen volt még Bethlen Farkas és Molnár Attila is. A petícióban egyebek mellett alkotmányozó nemzetgyűlést és ideiglenes kormány felállítását követelik. Mindeközben a Kossuth téri tüntetők képviseletében a Magyar Nemzeti Bizottmány a Várba szándékozik menni, hogy Sólyom László köztársasági elnöknek is átnyújtsa a petíciót.

Őrfiék a „jobb és baloldaltól független összefogásra” szólították fel a társadalmat. Az Országgyűléstől azt várják, hogy a képviselők maguk is tarthatatlannak minősítsék a „hazugok politikáját”. Őrfi kijelentette: bárkivel hajlandók leülni tárgyalni.

Arra a kérdésre, hogy mit szólnak ahhoz, hogy a tüntetők egy másik csoportja is petíciót nyújt be velük egy időben, közölte: mindez azt mutatja, hogy a magyar társadalom egészséges. „Több szólamon szólal meg, abból áll össze a zene” – fogalmazott. Szerinte a magyar közélet egy beteg ember és ennek lehet gyógyszere egy alkotmányozó nemzetgyűlés. „Minden további lépés attól függ, hogy milyen választ kapnak az Országgyűlés elnökétől” – jelentette ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Az MSZP visszautasítja a Sunday Telegraph feltételezését

Az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja visszautasítja az egyik brit lap feltételezését, vagyis, hogy Szili Katalint, az Országgyűlés elnökét a Gyurcsány-beszéd lehetséges kiszivárogtatói közzé sorolja. Ezt Lendvai Ildikó frakcióvezető hétfőn.

hvg.hu Itthon

Átveszik a Parlamentben a petíciót

Nem Szili Katalin házelnök, hanem az Országgyűlés Civil Irodája veszi át a Kossuth téri tüntetők petícióját – így döntöttek a délelőtt kezdődő házbizottsági ülésen.

MTI Itthon

Egymást előzgetik petícióikkal a tüntető-csoportok

A Kossuth téri tüntetés szervezői közleményben tudatták, hogy a Papp Lajos szívsebész és más ismert személyiségek által kezdeményezett tárgyalások megkezdésére nem adtak felhatalmazást. A tüntetés egyik szóvivője jelezte, hogy péntektől, vagyis az önkormányzati választások előtti kampánycsend előtt beszüntetik a demonstrációt. A Kossuth téren valaki forró teával provokált.

Kaliforniában 2035-től tilos benzines, dízel vagy hibrid új autót venni

Kaliforniában 2035-től tilos benzines, dízel vagy hibrid új autót venni

Halálra gázolt egy embert az 1-es villamos Budapesten

Halálra gázolt egy embert az 1-es villamos Budapesten

Légpuskával lőtte meg a szomszéd kutyáját, felfüggesztettet kapott

Légpuskával lőtte meg a szomszéd kutyáját, felfüggesztettet kapott