szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az elmúlt hónapokban a cselekvés bátorsága nem párosult a beszéd bátorságával - jelentette ki Gyurcsány Ferenc a szerdai budapesti kormányülésen.

„Félig mondtuk, egészen csináltuk” - mondta a kormányfő a kabinet ülésén, melynek első húsz perce a sajtó számára nyilvános volt. A miniszterelnök ez alatt arról beszélt, hogy le kell számolni a reményekre épülő politika illúziójával, ezért a kormány helyesen döntött, amikor politikájának középpontjába a reformokat és a fejlesztéseket helyezte.

Gyurcsány Ferenc szóba hozta saját felelősségének kérdését azzal kapcsolatosan, hogy a kormány döntései mellett miért nem mondták el, mire miért van szükség. A miniszterelnök úgy fogalmazott: nem hitt abban, hogy mindent el tud mondani „tisztán és nyilvánosan”, és nem bízott abban, hogy a választók elhiszik neki. 

Balatonőszödi beszédéről szólva elismerte, hogy annak nyelvezete és stílusa felháboríthatott sokakat, ám - mint fogalmazott - "ezek a korholás a szenvedély és a szeretet szavai voltak."
"Az a feladatunk, hogy egyértelműbb, kimondottabb legyen a kormány politikája" - húzta alá Gyurcsány Ferenc hozzátéve, Magyarországot nem kell félteni, a kabinet teszi a dolgát. Beszédében a miniszterelnök utalt arra, hogy az egyik legnagyobb kihívás leszámolni a reményekre épülő politizálás illúziójával. Hozzátette, hogy az elmúlt öt évben felhalmozódott egyensúlyi problémákat nem lehet spórolással megoldani. Kitért arra, hogy jövőre pár százalékkal csökkennek a jövedelmek, ami sokaknak nehézséget, kényelmetlenséget okoz. Mint mondta, a jövőben célzottabb, hatékonyabb szociális politikára van szükség.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Vita az Európai Parlamentben Gyurcsányról

Több néppárti képviselő élesen bírálta Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt a kormány hazugságaival kapcsolatban kiszivárgott hangfelvétel miatt az Európai Parlament hétfői plenáris ülésén Strasbourgban. Martin Schulz, az EP szocialista frakciójának vezetője határozottan kiállt a kormányfő mellett.

MTI Itthon

Gyurcsány mellett nem lehet érvelni a Kossuth téren

A Kossuth téri tüntetés biztonsági emberei kísérték ki a térről kedden azt a középkorú férfit, aki először kérte, hogy Gyurcsány Ferenc mellett érveljen, majd amikor azt megtagadták tőle, kiabált a tüntetőkkel: munkanélkülinek nevezte a téren lévő embereket és felszólította őket, hogy inkább menjenek dolgozni.