szerző:
MTI

A tetteiért mindenkinek felelnie kell, az országot az anarchia szélére sodró miniszterelnöknek is - mondta Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke pénteken, pártja Kossuth téri nagygyűlésén. Péntek este tíz órára alig kétszáz ember maradt a Parlament előtt.

"Gyurcsány Ferenc tetteivel, szavaival rossz példát mutat gyermekeinknek. Mi, magyar anyák attól félünk, hogy a miniszterelnök hitvány példája követendő lesz" - fogalmazott Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke mintegy tizenötezres hallgatóság előtt.
 
A Fidesz alelnöke azt mondta, azért vonulnak ki a Kossuth térre nap mint nap, ha kell, százszor is, hogy a felnövekvő nemzedék, a gyermekek jövőbeni becsületéért küzdjenek. Ahogy tizenhat évvel ezelőtt felcsillant a lehetőség a szabadság visszaszerzésére, most annak megvédéséért kell harcolni. Hozzátette: a szabadságot most hazugsággal és csalással akarják elvenni.
 
"Az a hibás, aki ezt az országot az erkölcsi normák semmibe vételével akarja, és minden áron akarja kormányozni. Hogy lehet az, hogy ebben az országban nem bűn a csalás, nem bűn a hazugság, a nemzetrontás, a haza elárulása, csak az a bűn, ha ez ellen felemeljük a hangunkat" - fogalmazott a Fidesz politikusa. 
 
Akik itt vannak a Kossuth téren, ők szeretik és tisztelik hazájukat, és nem engedhetik meg, hogy olyan miniszterelnöke legyen az országnak, aki nem így tesz. "A lebukott politikusok hazugságaikkal benyálaznak és tönkretesznek minket. Elég volt!" - mondta Pelczné Gáll Ildikó.
 
Katona Tamás pénzügyi államtitkár pénteki lemondása - mint fogalmazott, lebukása - kapcsán azt mondta, ő volt a leggyengébb láncszem, Veres János pénzügyminiszter "inasa".  "Úgy illik, ha az inast követi a mester" - tette hozzá. Pelczné Kóka János gazdasági miniszterrel folytatná ezt a sort, amit "a Mekk Elekként beavatkozó Gyurcsány Ferenc" zárna.
 
Arra is kitért, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként, politikusként, közjogi méltóságként egyaránt megbukott. Beszédében a Fidesz alelnöke arról is szólt, hogy "a megfélemlített és agyondolgoztatott pedagógusok ma nem tanítanak, hanem oktatnak, a magyar bálinti, hilleri tanár olyan ember, akinek semmiről nincs véleménye". Hozzátette: a kormánynak egy célja van, a frusztrált ember leszoktatása a gondolkodásról.
 
A hallgatóságból a beszéd alatt többször is "Mondjon le!", "Hazaárulók!" és "Gyurcsány, takarodj!" kiálltás hallatszott. A rendőrség ezúttal csak  az egyik útszakaszt zárta le a forgalom elől, így közlekedni csak a földművelésügyi minisztérium előtti úton nem lehetett,  ott a 2-es villamos sem közlekedett. A Fidesz alelnökének beszédét követően a résztvevők elénekelték a Szózatot, majd hazaindultak.
 
Szombaton folytatódik a Fidesz október 6-án kezdődött Kossuth téri nagygyűlés-sorozata; a fő szónok a párt másik alelnöke, Pokorni Zoltán lesz. Az MTI egy magát megnevezni nem kívánó forrástól úgy értesült, hogy a Fidesz értékelése szerint az emberek egy hét alatt "beálltak" a napi demonstrációra, így azzal számolnak, hogy fenntartható, de akár növelhető is a létszám, amennyiben a fideszes demonstrálók mellé más tüntetést szervező érdekcsoportok - patikusok, pedagógusok, diákok - is csatlakoznak majd. 
 
Alig kétszázan maradtak a téren
 
Péntek este tíz órára alig kétszáz ember maradt a Parlament előtt, többségük sétálgatott, mások a zenét és a néha megszólaló szónokot hallgatták. Az esti szónokok azt hangoztatták, hogy a magyar nép már minden pártban csalódott, így nincs olyan politikai tömörülés, amely kivezethetné az országot a válságból. 

Este tíz óra után főként verseket mondtak, és néhány Árpád-sávos és nemzetiszínű zászlót lobogtató demonstráló üdvözölte a szavalókat. A demonstrálók többsége a hidegre fordult időjárás miatt az elmúlt hetekhez képest sokkal korábban, már kilenc óra előtt hazament. 

 

 

 

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
hvg.hu Itthon

Navracsics a Kossuth téren támadta Gyurcsányt

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője "rendkívüli sajtótájékoztatót" tartott vasárnap délután a Kossuth téri színpadon. Beszédében a frakcióvezető a kormányfőt támadta.

MTI Itthon

Tegnap este elhalkult a Kossuth tér

Csütörtök éjjel tizenegy órára elhalkult a Kossuth tér, az est főszónoka és moderátora elköszönt a tüntetőktől, és aludni tért. A hangszórókból a zene is csak halkan szólt, hogy a környéken lakókat ne zavarják.

MTI Itthon

Parlamenti bizottságot akarnak a Kossuth tériek

A Magyar Nemzeti Bizottság 2006 nyílt levelet juttat el a parlamenti pártok vezetőinek és a köztársasági elnöknek, amelyben arra kérik a címzetteket, hogy hívjanak össze parlamenti bizottságot és tartsanak vitanapot a hatóságoknak a "forradalomban" játszott jogsértő szerepéről - közölte a Kossuth téren Molnár Tamás, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője.

MTI Itthon

Rendőrségi eljárás indulhat egy Kossuth téri szónok ellen

A rendőrség 72 órán belül dönt arról, hogy lázítás vagy más bűncselekmény gyanúja miatt indít-e eljárást az ellen a fiatalember ellen, aki szerda éjszaka a parlament előtt felállított színpadon fegyverfogásra buzdította a tüntetőket - mondta Horváczy Emese, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője.

Döntött a kormány, tényleg elviszik Debrecenbe a Természettudományi Múzeumot

Döntött a kormány, tényleg elviszik Debrecenbe a Természettudományi Múzeumot

Van egy kis gond odafent: felrobbanhat egy műhold

Van egy kis gond odafent: felrobbanhat egy műhold

Sokkoló hírek a luxushüttéből: idén Davost is utolérte a klímaváltozás

Sokkoló hírek a luxushüttéből: idén Davost is utolérte a klímaváltozás

Nincs megállás: megjelent a 3 milliós négyzetméterár Budapesten

Nincs megállás: megjelent a 3 milliós négyzetméterár Budapesten

Olyan patinás Shelbyben ültünk, melynek csillogó kaszniján akár sminkelni is lehet

Olyan patinás Shelbyben ültünk, melynek csillogó kaszniján akár sminkelni is lehet

Nem parancsolhatjuk meg az embereknek, hogy legyenek kiváló ötleteik

Nem parancsolhatjuk meg az embereknek, hogy legyenek kiváló ötleteik