szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Horn Gyula szerint nem kellene bevezetni a vizitdíjat, mert elfogadhatatlan a "népnevelési célú pénzbeszedés"; erről a volt miniszterelnök a Vasárnapi Híreknek adott interjúban beszélt.

"Ne röstelljük elvetni azt, ami rossznak bizonyult. Így például, vonjuk vissza vizitdíjat. Ugyanis elfogadhatatlannak tartom a pusztán népnevelési célú pénzbeszedést" - mondta a szocialista politikus.
   
Horn Gyula az egészségügyi reformmal kapcsolatban úgy vélekedett, hogy ennek hibái és az által okozott gondok "rendkívül kedvezőtlenek mind az MSZP, mind pedig a kormány számára".
   
A politikus úgy látja, a mára kialakult helyzet megérett az érdemi változtatásokra, ezért fordulatot javasolt a reform kezelésében. Ennek részeként az eddig történeket a reform kezdeti szakaszának kellene tekinteni - javasolta Horn Gyula -, majd hozzátette: a 2007-es esztendőt arra kellene szánni, hogy a szükséges intézményrendszert és a jogi hátteret megteremtse a kormány.
   
A volt miniszterelnök azt is javasolta, hogy "ne ugorjunk fejest a több-biztosítós rendszerbe", amit véleménye szerint csak nagyon alapos előkészítéssel szabadna bevezetni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Bevezeti a kormány a vizitdíjat

Bevezeti a kormány a vizitdíjat - derül ki a Magyarország konvergenciaprogramja 2005-2009 nevet viselő dokumentumból, amelyet pénteken tett fel a Pénzügyminisztérium a honlapjára.

MTI Itthon

Az MSZP frakció nem vizitdíjat, hanem számlázást szeretne

Az MSZP-frakció nem támogatja az egységes vizitdíj bevezetését; azt szeretnék, ha minden beteg számlát kapna az ellátásról, és ennek jelképes hányadát fizetné ki – mondta Katona Béla, az MSZP frakcióvezető-helyettese a Kökény Mihállyal közösen tartott sajtótájékoztatón.

MTI Itthon

Januártól 300 forintos vizitdíjat kell fizetni

Jövő januártól alkalmanként 300 forintot kell fizetni a betegeknek a háziorvosnál és a szakrendelőkben, ugyanekkora összeget a kórházban eltöltött napok után. Ezt az egészségügyi miniszter jelentette be a kormány balatonőszödi ülését követő pénteki sajtótájékoztatón.

MTI Világ

A Fico-kormány eltörli a vizitdíjat

A kormányprogram alapelveiről és az államtitkári posztok elosztásáról állapodott meg a Robert Fico, Ján Slota és Vladimír Meciar alkotta koalíciós tanács, amely jelezte, várhatóan január elsejétől megszüntetik a vizitdíjat Szlovákiában.

hvg.hu Itthon

Kinek jó a vizitdíj?

Míg Szlovákiában a vizitdíj eltörléséről döntöttek, nálunk ma bejelentették, hogy társadalmi vitára bocsátják a kérdést. Gyurcsány Ferenc és Molnár Lajos már többször jelezték, hogy támogatják a díj bevezetését, de a kritikákra még kevés válasz érkezett. Sokak szerint nem lehet a hálapénz alternatívája, illetve távol tartja majd a szegényebbeket és betegebbeket az orvosi rendelőktől.

MTI Itthon

Az OVB megtagadta a vizitdíjra vonatkozó kérdés hitelesítését

Az Országos Választási Bizottság (OVB) kedd esti ülésén megtagadta a Fidesz és a KDNP által benyújtott, a vizitdíjfizetéssel kapcsolatos népszavazási kérdés hitelesítését, mert úgy találta, hogy az a költségvetésbe ütközik. A testület ugyanakkor hitelesítette a gyógyszervásárlással kapcsolatos népszavazási kérdést.

MTI Itthon

Vizitdíj: február 15-től

A kormány döntése értelmében 2007. február 15-től kell egységesen 300 forintos vizitdíjat fizetni - jelentette be Danks Emese, szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

MTI Itthon

Molnár: a vizitdíjből befolyó pénzt bérekre kell fordítani

Az egészségügyi reform első szakaszának hét lépése között szerepel a vizitdíj és a kórházi napidíj bevezetése, ezeket 2007. január 1-től kell fizetniük a betegeknek; négymillió ember részben, vagy teljesen mentesül a fizetési kötelezettség alól - erősítette meg a már bejelentett intézkedéseket Molnár Lajos egészségügyi miniszter.

MTI Itthon

Társadalmi vita lesz a vizitdíjról

A vizitdíj bevezetésének időpontjáról még nincs döntés, de ha elkészülnek a megfelelő tanulmányok, a kormány társadalmi vitára bocsátja a kérdést - közölte az egészségügyi miniszter hétfőn a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.