szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A holokauszt emléknap kapcsán az antiszemitizmus és a rasszizmus elleni nulla toleranciáról beszélt Mécs Imre szocialista képviselő kedden napirend előtt parlamentben.

A képviselő szerint megengedhetetlen, hogy egyesek a magyar történelem legszörnyűbb időszakát felidézve ősi, de összemocskolt szimbólumokat vesznek elő, az árpádsávos zászlót és a turulmadarat, nem várva meg, hogy azokat megtisztítsa a történelem és a nemzeti katarzis. A turulmadárról nem Emese álma jut eszünkbe, hanem az 1919-ben alakult turulszövetségek "nekivadult zsidóverő egyetemistái", a zsidótörvényeket keveslők, az árpádsávos zászlók pedig a nyilasokat és a hungaristákat, a sávos karszalagot viselő keretlegényeket idézik fel - tette hozzá Mécs Imre.

A szocialista politikus sajnálatosnak nevezte, hogy március 15-én a legnagyobb ellenzéki tömörülés, a Fidesz vezetői rendezvényeiken nem tiltakoztak a árpádsávos zászlók ellen. Az ilyen szimbólumok használatát súlyos bűn "sunyi módon passzívan támogatni" és "szűklátókörű pártpolitikai célokra felhasználni" - jelentette ki. Mint mondta, nagy a politikai vezetők és a rendezvényszervezők felelőssége, hogy ne engedjék meg a lappangó antiszemitizmust, a rasszizmus bármely formájának megjelenését és a gyűlöletbeszédet.

Kondorosi Ferenc igazságügyi államtitkár válaszában örvendetesnek nevezte, hogy mind az öt parlamenti párt aláírta a rasszizmus elleni nulla toleranciáról szóló kiáltványt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mindössze kétszer repült áruval, azt is Kínából hozta az új kormányzati teherszállító gép

Mindössze kétszer repült áruval, azt is Kínából hozta az új kormányzati teherszállító gép

Megkapták céges autóikat a Real Madrid játékosai, Benzema volt a legszerényebb

Megkapták céges autóikat a Real Madrid játékosai, Benzema volt a legszerényebb

Ég a berek Fonyódnál

Ég a berek Fonyódnál