szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Speciális, úgynevezett távollétet bejelentő kártyát ajánl mindazon szerencsi lakosoknak a rendőrség, akik nyári szabadságra készülnek, és ez idő alatt őrizetlenül marad házuk - mondta Péter Gyula őrnagy, bűnügyi osztályvezető.

Biztonságban tudhatják ingatlanjaikat és ingóságaikat azok a szerencsiek, akik élnek majd a rendőrség felajánlásával, és kitöltik az úgynevezett távollétet bejelentő kártyát - közölte a rendőrtiszt.

Az elmúlt év bűnelemzésének eredményei azt mutatják, hogy a magánlakásokat, családi házakat leginkább akkor törik fel és fosztják ki, amikor a tulajdonosok elutaznak, és így értelemszerűen felügyelet nélkül hagyják ingatlanjaikat.

A nyár közeledtével az ilyen helyzetek egyre gyakoribbak lesznek, hiszen sokan utaznak el hosszabb-rövidebb időre nyaralni, pihenni és az otthon maradt értékek felügyeletét nem tudja mindenki szomszéd, barát segítségével megoldani - részletezte.

A Szerencsi Rendőrkapitányság ezen állampolgároknak ajánlja a "Távollétet bejelentő kártya" segítségével bűnmegelőzési szolgáltatását. A kártya adatait kitöltők lakásait, házait távollétük ideje alatt a rendőrség fokozottan és visszatérően ellenőrzi majd a bűncselekmények megelőzése, megakadályozása érdekében – mondta az őrnagy.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
PlayStationön is megjelent a Black Lives Matter

PlayStationön is megjelent a Black Lives Matter

Marabu Féknyúz: A statisztika idomítása jobban megy

Marabu Féknyúz: A statisztika idomítása jobban megy

Rejtélyes okból rongáltak meg műkincseket Berlin világhírű múzeumaiban

Rejtélyes okból rongáltak meg műkincseket Berlin világhírű múzeumaiban