szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Díszpolgári címet kíván adományozni a tavaly nyári autóbalesete óta kómában fekvő Toller Lászlónak a pécsi közgyűlés szocialista frakciója, a jobboldali képviselők azonban nem támogatják a javaslatot.

 

Információink szerint Toller László állapota már sohasem lesz olyan, hogy száz százalékban visszakerüljön a közéletbe. Éppen ezért azt gondoltuk, mivel ő példa Pécs város életében és nagy eredmények köszönhetők neki, a frakció egyhangúlag úgy döntött: idén Toller Lászlót javasolja Pécs díszpolgárának - mondta el Kablár János frakcióvezető csütörtökön újságíróknak, a közgyűlés szünetében. Az előterjesztés elfogadásához elég a minősített többség, így azt a baloldali többségű közgyűlés még a csütörtöki, várhatóan éjszakába nyúló ülésén meg fogja szavazni, és azt Toller László szeptember elsején, a város napján meg fogja kapni – tette hozzá.

Kablár János szólt arról, hogy a döntést nem kifejezetten politikai megfontolásból hozták meg, "Toller László ma is nagy tekintélyű vezető politikusa Pécsnek".

Révész Mária, a városi közgyűlés Fidesz-KDNP-frakciójának vezetője, ugyancsak a szünetben nyilatkozva, hangsúlyozta, hogy nem támogatják a javaslatot.

Toller László polgármesteri értékeit a történelem dönti majd el. Lehet, hogy értékes volt a munkája, lehet, hogy nem, de minket elbizonytalanított Tasnádi Péter hivatalban lévő polgármester azon, közelmúltban tett sajtónyilatkozata, melyben a város gondjairól szólva, tulajdonképpen arra utalt, hogy jönnek ki a csontvázak a szekrényből és ezzel az örökséggel ő nem tud mit kezdeni - mondta. Révész Mária hozzátette: "a szánalom és az együttérzés szép emberi érzés, de Pécsnek nem ezek alapján kell díszpolgári címet adományoznia". Olyan pécsi polgárokat kell az emberek elé példaként állítania, akik teljesítményére, életművére mindenki büszke lehet. Kablár János erre reagálva azt mondta, hogy a város életéért, annak gondjaiért viselt felelősség közös.

Pécs nehéz helyzetben van anyagilag, de a Fidesz is tudja, hogy a pénzt nem elcukorkáztuk, hanem fejlesztésekre fordítottuk, ennek pedig a város hasznát látja - mondta a frakcióvezető a város hitelállományára utalva, amely korábbi tájékoztatás szerint év végére elérheti a 17 milliárd forintot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Toller-ügy: a bíróság új szakértő kirendeléséről döntött

A Szekszárdi Városi Bíróság Farkas László vezette büntetőtanácsa a védelem beadványára új műszaki szakértő kirendeléséről döntött szerdán, a Toller Lászlóval és gépkocsivezetőjével 2006. június 19-én történt baleset tárgyalásának első napján. A vád halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége a balesetben érintett másik személykocsi vezetője ellen.