szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több mint egy hónapig tartó iratismertetés után befejeződött a diósdi kettős emberölés nyomozása, s a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) átadta a több tízezer oldalt kitevő aktát az ügyészségnek. A rendőrség szerdán tartja a sajtótájékoztatót a nyomozás lefolytatásáról.

A hvg.hu korábban foglalkozott már a diósdi bűncselekménnyel. Emlékezetes, 2005 április 1-jén éjjel Diósd és Érd határában lelőttek két férfit, K. Norbertet és F. Józsefet. A kegyetlen gyilkosság ügyében fél év alatt eredményeket értek el a Pest megyei nyomozók, de az ügy teljes felderítése egészen mostanáig tartott.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai mintegy két tucat embert gyanúsítanak, köztük a csoport vezetőit bűnszervezet létrehozásával, működtetésével és vezetésével, illetve felbujtóként, több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítják. A diósdi kettős emberölés mellett a rendőrség a társasághoz köti a Mol százhalombattai olajfinomítójából történt olajlopást, egy százhalombattai vállalkozó 1998-as felrobbantását, valamint a Fortus Rt. vezetője elleni 2003-ban elkövetett, szerencsés kimenetelű támadást is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Két holttest Diósdon

Két férfi holttestét találták meg péntekre virradóra Diósd külterületén. A halottakat az Érd és Diósd közötti összekötő úton találták egy Audi 4 típusú, ezüstszínű személyautóban, illetve mellette.

hvg.hu Itthon

Diósdi leszámolás: háttéralku segítette a nyomozást?

A héten az utolsó szembesítés után befejeződhet az egyik leghírhedtebb magyar alvilági leszámolás, a diósdi kettős gyilkosság nyomozása. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság ezt követően a mintegy ötvenezer oldalas ügyiratot vádemelési javaslattal megküldi az ügyészségre. A hvg.hu értesülései szerint a rendőrök az egyik gyanúsítottal, Cz. Attilával megegyeztek: részletes vallomásáért cserébe enyhébb büntetés vár rá, illetve az egyik fegyveres rablás ügyében érintett feleségét nem gyanúsítják meg.

MTI Itthon

Diósdi kettős emberölés: nincs móri vonal

Pest megye rendőr-főkapitánya "nyomatékosan és határozottan" cáfolta, hogy a diósdi kettős emberölés ügyében folytatott nyomozás során a móri bankrablással összefüggésbe hozható adatok keletkeztek volna.

Államtitkár: Akik nem tudnak a versenyszférában dolgozni, mehetnek közmunkásnak is

Államtitkár: Akik nem tudnak a versenyszférában dolgozni, mehetnek közmunkásnak is

Jön a vezeték nélküli fejhallgató, amit fénnyel is lehet tölteni

Jön a vezeték nélküli fejhallgató, amit fénnyel is lehet tölteni

Látta már az Észak-Korea által egyszerűen lemásolt Mercedest? Mutatjuk

Látta már az Észak-Korea által egyszerűen lemásolt Mercedest? Mutatjuk