szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A francia delegáció szerint félbeszakadt Nicolas Sarkozy és Orbán Viktor találkozója. Erről Demszky Gábor főpolgármester számolt be a Klubrádiónak azzal, hogy a tervezetthez képest a francia elnök mintegy húsz perccel korábban érkezett közös, műegyetemi programjukra.

A Klubrádió honlapja idézi a főpolgármestert, aki elmondta: a francia delegáció arról tájékoztatta, hogy Sarkozy alig öt perc elteltével megszakította a megbeszéléseit a Fidesz elnökével, és autókaravánja a következő program helyszínére, a Műegyetemhez indult. A hivatalos program szerint Orbán Viktor és Nicolas Sarkozy 14 óra 50 perc és 15 óra 15 perc között, a tervek szerint 25 percen keresztül tárgyalt volna egymással, ám a Klubrádió információi szerint a francia elnök már 15 óra 03 perckor autójával elhagyta a Parlamentet.

A TV2 Tények című műsorával a Fidesz illetékese azt közölte: Sarkozy Orbán Viktorhoz is előbb érkezett, ezért ment el a tervezettnél korábban, tehát a francia elnök Orbánnal töltötte a programban előre meghatározott időt.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője mondta, "hatalmas nagy égés", hogy Demszky Gábor nem ért oda időben a Sarkozyvel tervezett programjára, "ezért mindenféle képtelenségeket talál ki". A szóvivő szerint Demszky "tizenhét éves főpolgármesterségének felelőssége, hogy nem lehet közlekedni a fővárosban".

Demszky Gábor péntek este azt mondta: a munkatársaival közölték a francia delegáció tagjai, hogy a francia elnök "faképnél hagyta" a Fidesz elnökét, és ezt a Műegyetemnél már "mindenki evidenciaként kezelte".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Sarkozy számára stratégiai partner Magyarország

Katonai tiszteletadással köszöntötték Nicolas Sarkozy-t a budai Várban, a Sándor-palota előtt pénteken délelőtt. A francia elnök egynapos hivatalos látogatásra érkezett a fővárosba és először Sólyom László köztársasági elnökkel találkozott, s tartott közös sajtótájékoztatót.