szerző:
HavariaPress
Tetszett a cikk?

Az ügyészség egy hónapja találta meg egy házkutatás során azt a felvételt, melynek egy részletét a HírTV mutatta be, s melyen Weiszenberger László volt kiskunhalasi kistérségi megbízott "oktatja" az uniós pályázati pénzekhez jutás módszereit.

A HavariaPress úgy tudja, hogy a Kecskeméti Nyomozó Ügyészség egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoz a felvételen látottak alapján, bár nyilvánvaló, hogy azokon két férfi társaságában Weiszenberger László, volt kiskunhalasi kistérségi megbízott szerepel.

Az ügyészség a kazetta-ügyet a Zuschlag-ügytől elkülönítve kezeli, mivel személyi összefüggést a két eset között eddig nem sikerült megállapítani, bár a kazettát a Zuschlag-ügy nyomozása során találták meg.

Információk szerint a rejtett kamerás felvételt 2005-ben készítette egy ismeretlen férfi az egyik kunfehértói hotelban. A felvételen az látható, hogy három férfi beszélget: Weiszenberger László arról oktatja a két másikat, miként lehet uniós pályázati pénzhez jutni, s elhangzik az is, hogy az elnyert támogatásból mennyit kell visszajuttatni, visszaosztani. Elhangzik az is, hogy a pályázók által visszaosztott milliókat neki kell a minisztériumba vinnie, és ő ebből kapta majd meg a saját részét.

A felvételt tartalmazó kazettát annak készítője több televíziónak is megpróbálta a Zuschlag-ügy kirobbanását követő napokban eladni. A két ügyhöz kapcsolódik a kiskunhalasi polgármester bejelentése, mely szerint lemond MSZP-frakcióbeli tagságáról a két eset megnyugtató tisztázásáig.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Rejtett kamerás felvételek: hogyan kell lefölözni az uniós pályázatokat?

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felkérte a fejlesztéspolitikáért felelős minisztert, hogy haladéktalanul vizsgálja meg, milyen jogi lépésekre van szükség azokkal nyilvánosságra hozott rejtett kamerás felvételekkel kapcsolatban, amelyeken egy volt kistérségi megbízott az "uniós pályázatok lefölözésének módszerét" ismertette egy vállalkozóval - tudatta csütörtök reggeli közleményében a kormányszóvivő.