szerző:
HavariaPress
Tetszett a cikk?

Motoros fűrésszel támadt az őket kérdőre vonó természetvédelmi őrökre két fatolvaj szombaton délurán a Bükki Nemzeti Parkban, mire az egyik őr pisztolyával lelőtte egyikőjüket.

A Borsod megyei Fony határában, délután érték tetten a két tolvajt az őrök, mikor azok éppen az erdőt dézsmálták motoros fűrészeikkel. A nemzeti park két őre kérdőre vonta őket, mire azok a kezükben lévő motoros fűrészekkel támadtak rájuk. A természetvédelmi tisztviselők erre elővették önvédelmi fegyvereiket, s több figyelmeztető lövést is leadtak a levegőbe. Ezek azonban nem állították meg a tolvajokat, az egyik őr ezért célzott lövéssel leterítette egyikőjüket. A megsebesített férfihoz azonnal riasztották a mentőket, akik helikoptert is küldtek a helyszínre, de mielőtt a kórházba vitték volna a sebesültet, az meghalt. Az eset pontos körülményeit a rendőrség még vizsgálja, az ügyben emberölés miatt folyik nyomozás. Az önvédelmi fegyverét használó természetőr kihallgatásán azt mondta, hogy csak fegyverével tudta megvédeni saját és társa életét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!