szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Topolánszky Ákost ma meghallgatja tanúként a Zuschlag-ügyben Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Ügyészség.

Topolánszky Ákosnak, a korábbi Gyermek, Ifjúsági és Sportminisztérium helyettes állam-titkárának meghallgatására október 25.-én délelőtt kerül sor. Topolánszky korábban közölte, amennyiben az Ügyészség fontosnak tartja, hogy vallomást tegyen, minden kérdésre válaszolni fog.

A hvg.hu nemrég interjút közölt Topolánszkyval, a Nemzeti Drogmegelőzési Intézet igazgatóhelyettesével, aki beszámolt az egykori tárcán belül kialakult informális hierarchiáról, a "visszautasíthatatlan" követelésekről, a pályázati pénzek elosztását eleve meghatározó politikusi előzsűriről, és feltárta kirúgásának valódi körülményeit.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Gyurcsány tavasz óta tudott a Zuschlag-ügyről

Tavasz óta tudott a Zuschlag-ügyről Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, aki a Magyar Narancs című hetilap csütörtöki számában megjelent interjújában azt is elismerte, hogy sok Zuschlag-ügy lehet még az országban.

MTI Itthon

Zuschlag-ügy: 20 millió a fővárostól civil szervezeteknek

A közbiztonság javítását célzó pályázataik alapján 2002-2004-ben 20 millió forint körüli támogatást kapott a Fővárosi Közgyűlés városrendészeti szakbizottságától néhány olyan civil szervezet, amelyek a Zuschlag János ellen zajló büntetőeljárásban érintettek - tájékoztatott Danielisz Béla bizottsági elnök.

Itthon

A Topolánszky-interjú utóélete

Hogyan olvas a magyar sajtó? Nincs meglepetés: irányzatosan. Egyes mondatok többet, mások eredeti értelmükhöz képest teljesen mást, megint mások egyenesen semmit sem jelentenek. Az érintett politikusok persze nagyon is tudják, mi jelent meg róluk tegnap.

MTI Itthon

Göncz Kingát is meghallgatták Zuschlag-ügyben

Göncz Kinga külügyminiszter, az ifjúsági, családi, szociális és esélyegyenlőségi tárca volt vezetője néhány hete tanúvallomást tett Kecskeméten a Zuschlag-ügyben - közölte a kormányszóvivő.