szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kereskedők képviselői tüntettek a kispesti önkormányzat épülete előtt, azt követelve, hogy az önkormányzat hatósági irodája vonja vissza a kőbánya-kispesti metróállomás felüljáróján lévő üzletek működési engedélyeinek 90 napos felfüggesztését.

A kerület közleménye szerint a demonstráción petíciót adtak át Gajda Péter polgármesternek, ebben azt követelve, hogy a tűzoltóság és az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Kht. (ÉMI) szakvéleménye alapján elrendelt intézkedést vonja vissza az önkormányzat. Az önkormányzat megérti a kereskedők aggályait, és tisztában van azzal, hogy az üzletek egyenként valamennyien rendelkeznek tűzvédelmi engedéllyel, ám az épület egészének tűzvédelmi kockázata felülírja az egyedi engedélyeket – áll az önkormányzat közleményben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Fidesz: tűzvédelmi programot a lakótelepekre!

Átfogó tűzvédelmi programot szorgalmaz a lakótelepeken a Fidesz, az utóbbi időszak halálos áldozatot is követelő lakástüze kapcsán. Erről László Tamás, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője beszélt az MTI-nek csütörtökön.

Meghalt Bencze Izabella, a CÖF egyik alapítója

Meghalt Bencze Izabella, a CÖF egyik alapítója

Különleges szűrőpapírt helyeznek a tengervízbe Ausztráliában

Különleges szűrőpapírt helyeznek a tengervízbe Ausztráliában

Egy sajátos szabály miatt küldtek ki magasabb összegű gépjárműadó-csekket az autósoknak

Egy sajátos szabály miatt küldtek ki magasabb összegű gépjárműadó-csekket az autósoknak