szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Debrecen nem került a legjobb öt közé a 2010-ben első alkalommal sorra kerülő ifjúsági olimpiára pályázó városok versenyfutásában. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hétfői bejelentése szerint mostantól már csak Athén, Bangkok, Moszkva, Szingapúr és Torino reménykedhet a rendezési jog elnyerésében.

A szűkítést az október 29-ig benyújtott kandidálási tervek és egy szakértői testület ajánlása alapján készítette el a NOB, amely jövő februárban dönt a 2010-as ifjúsági játékok helyszínéről. Ezt megelőzően egy szemlebizottság végiglátogatja a még versenyben maradt városokat,

Debrecen mellett Guatemalaváros, Kuala Lumpur és Poznan esett ki a további versengésből. Az ifjúsági olimpián a 14 és 18 év közötti sportolók vehetnek majd részt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Helyi érték

Benyújtották a pályázatot az ifjúsági olimpiára

Elutazott Lausanne-ba a magyar küldöttség, hogy átadja Debrecen pályázatát a 2010-ben első alkalommal sorra kerülő ifjúsági olimpia megrendezésére. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság által kezdeményezett sporteseményre további kilenc jelentkező van, köztük olyan „nagyágyúk”, mint Moszkva, Szingapúr és Athén.

MTI Világ

NOB-döntés: lesz Ifjúsági Olimpia

Ifjúsági olimpia létrehozásáról határozott a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) 119. ülése, hogy megpróbálja felkelteni a fiataloknak a sport iránti, lanyhuló érdeklődését. Kamuti Jenő, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára szerint Magyarország számára is meggondolandó a rendezési jog megpályázása.

Egy elromlott vezeték miatt kevesebb gáz jön az országba

Egy elromlott vezeték miatt kevesebb gáz jön az országba

Jane Goodall: "Egyes politikusok viselkedésében nem nehéz a hím csimpánzokra ráismerni"

Jane Goodall: "Egyes politikusok viselkedésében nem nehéz a hím csimpánzokra ráismerni"

Ukrán külügyminiszter: Készek vagyunk rendezni a nézeteltéréseket Magyarországgal

Ukrán külügyminiszter: Készek vagyunk rendezni a nézeteltéréseket Magyarországgal