szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Negatív eredményt hozott Kovács Ágnes doppingtesztje.

A Magyar Antidopping Csoporttal (MACS) az analízist végző seibelsdorfi WADA-akkreditált laboratórium tudatta Kovács Ágnes doppingtesztjének negatív végeredményét, miután végzett a magyar olimpiai bajnoknő november 8-án levett vizeletmintájának elemzésével.

Kovács Ágnes jelenleg a magyar válogatott keret tagjaként a december 13. és 16. között esedékes rövidpályás Európa-bajnokságra készül az esemény helyszínén, Debrecenben.

A Kőbánya SC klasszisa a november 8-i mintaadás előtt október 30-án versenyen kívüli, előre be nem jelentett doppingellenőrzés során 25 milliliter mennyiségű mintát szolgáltatott, mely az előírt minimummennyiséget (75 ml) nem érte el, és doppingellenőrzés céljából nem volt elfogadható. Ezt követően a további mintaszolgáltatást a sportoló hivatalos elfoglaltságára hivatkozva megtagadta, és a megtagadás tényét írásban elismerte. Ez a hatályos jogszabályok és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) kódexe értelmében doppingvétséget megalapozó magatartásnak minősül. A Magyar Úszószövetség (MÚSZ) fegyelmi bizottsága azonban múlt csütörtökön úgy döntött, a versenyző nem követett el doppingvétséget.

Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke a teszt negatív eredményéről azt mondta: "Ez a természetes."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Félbeszakadt Kovács Ági fegyelmi ülése

A tervezettnek megfelelően fél 12-kor megkezdődött, de közel 30 perc után félbeszakadt a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) fegyelmi bizottságának ülése, amelyet Kovács Ágnes doppingvétségének ügyében hívtak össze.

hvg.hu Itthon

Nem várható bocsánat: két év eltiltás fenyegeti Kovács Ágit

Ahogy közeledik az olimpia, egyre nagyobb figyelem összpontosul azokra a versenyzőkre, akik Pekingben képviselhetik hazánkat. Az athéni doppingügyek óta a korábbi olimpiákhoz képest még fontosabbá vált, hogy sportolóink „tisztán” álljanak rajthoz. Ezért megrázta a közvéleményt, hogy a közszeretetnek örvendő olimpiai bajnok úszónő, Kovács Ágnes feltételezhetően doppingvétséget követett el.

MTI Itthon

Kovács Ági is rajtolt az országos bajnokságon

Kovács Ágnes is rajthoz állt az úszók debreceni rövidpályás országos bajnokságának első napján, miután csütörtökön a magyar szövetség (MÚSZ) fegyelmi bizottsága felmentette őt a doppingvétség elkövetésének vádja alól.

MTI Itthon

Csütörtökön döntenek Kovács Ágnes ügyében

A Magyar Úszó Szövetség elnöke helytelen cselekedetnek minősítette, hogy Kovács Ágnes a minimálisan szükségesnél kevesebb vizeletet produkálva eltávozott a doppingminta-vételéről.

Szlovéniában ismét kihirdették a járványhelyzetet

Szlovéniában ismét kihirdették a járványhelyzetet

Négygyerekes férfi halálát okozta a bika nevű új drog

Négygyerekes férfi halálát okozta a bika nevű új drog

Domány András: Szijjártó Péternek most ment el végképp az esze

Domány András: Szijjártó Péternek most ment el végképp az esze