szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

"Erős Magyarország" – ez a címe a mintegy száz oldalas dokumentumnak, amelyet egy december 8-i konferencia keretében tárnak a nyilvánosság elé. A dokumentumot a program kidolgozását vezető Navracsics Tibor frakcióvezető mutatja be, Orbán Viktor pártelnök pedig "Programalkotás és alapértékek" címmel tart előadást az ELTE Múzeum körúti Gólyavár rendezvényközpontjában tartandó tanácskozáson.

Az Erős Magyarország – Egy európai program című konferenciát a Polgári Magyarországért Alapítvány és a Konrad Adenauer Alapítvány rendezi. A tanácskozáson felszólal Szájer József EP-képviselő, az Európai Néppárt frakciójának alelnöke, valamint Corien Wortmann-Kool, az néppárt alelnöke, aki a holland jobbközép programról beszél, és Erwin Teufel, Baden-Würtenberg volt miniszterelnöke, aki a német tapasztalatokat osztja meg.

Navracsics Tibor az MTI-nek még júliusban adott interjújában beszélt arról, hogy a Fidesz ősszel programalkotó munkába kezd. Mint akkor elmondta, bízik abban, hogy decemberre előállnak egy "klasszikus értelemben vett", szakpolitikánként lebontott programmal, amely elmondja, hogy a Fidesz szerint 2007 végén, 2008 elején mit kellene tenni. Ez a program arra is alkalmas lenne, hogy választási programként működjön, bármikor kerüljön sor a választásokra – tette hozzá Navracsics Tibor.

A Fidesz a készülő programról honlapot is indított, amelyen azt írták, "soha nem látott felelősség hárul ránk, vissza kell adnunk Magyarország hitét, helyre kell állítani a demokráciát, meg kell alapoznunk Magyarország felemelkedését. Rajtunk a sor, hogy megmutassuk, a Fidesz még ilyen reménytelennek látszó helyzetben is képes kiutat mutatni az országnak".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

A Fidesz szerint egyre rosszabb helyzetben az önkormányzatok

Az önkormányzatok helyzetével, a finanszírozási gondokkal foglalkozott a Fidesz és a Fidelitas szervezésében megtartott pénteki önkormányzati konferencia, amelyen az ellenzéki párt fővárosi frakcióvezetője arról beszélt, hogy veszélyben van az önkormányzatok autonómiája, míg Kaposvár polgármestere az eladósodottságra hívta fel a figyelmet.

MTI Itthon

Megvonták Győr fideszes alpolgármesterének jogköreit

A Fidesz-KDNP jelöltjeként tisztséget elnyert győri polgármester és a helyi Fidesz között a győri közműcégek összevonása miatt kirobbant vita megoldását Borkai Zsolt polgármester "együttműködőbb hozzáállásától" várja Dézsi Csaba András, az önkormányzati Fidesz frakcióvezetője.

MTI Gazdaság

ÁSZ: rendben van a Fidesz-pártalapítvány gazdálkodása

Az Állami Számvevőszék alapvetően rendben találta a Fidesz pártalapítványának 2003-2005-ös gazdálkodását, csak kisebb szabálytalanságokat állapított meg. Ez az ÁSZ összefoglaló jelentéséből derül ki, amelyet a szervezet adott ki. A számvevőszék a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány gazdálkodását a 2003-as megalakulástól 2005-ig vizsgálta.

MTI Itthon

A Fidesz ismét a népszavazások hitelesítésére szólítja fel az OVB-t

A Fidesz ismét arra szólítja fel az Országos Választási Bizottságot (OVB), hogy hétfői ülésén az Alkotmánybíróság (Ab) határozatának megfelelően hitelesítse a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról szóló népszavazási kezdeményezések aláírásgyűjtő íveit - mondta Pokorni Zoltán, a párt alelnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

MTI Itthon

A Fidesz az AB-hoz és a Fővárosi Bírósághoz fordul

A Fidesz az Alkotmánybírósághoz és a Fővárosi Bírósághoz fordul az egészségügyi reform csütörtökön bejelentett lépései miatt - mondta Mikola István a párt pénteki budapesti válságtanácsozását követően.

Összeállt az Apple tajvani gyártója és Kína egyik legnagyobb autógyára

Összeállt az Apple tajvani gyártója és Kína egyik legnagyobb autógyára

Hat uniós ország is tiltakozik a csökkenő Pfizer-szállítmányok miatt

Hat uniós ország is tiltakozik a csökkenő Pfizer-szállítmányok miatt

Csúcstelefonok, okos füles és egy mindent megtaláló kütyü – videón a Samsung új készülékei

Csúcstelefonok, okos füles és egy mindent megtaláló kütyü – videón a Samsung új készülékei