szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Várhatóan a János Kórház jelenlegi főigazgatója, Kázmér Tibor irányítja majd a január 1-től jogilag is összevontan működő budai kórházakat, a János Kórházat, a Margit Kórházat és a Budai Gyermekkórházat - nyilatkozta Szolnoki Andrea (SZDSZ) hétfőn.

A Fővárosi Közgyűlés egészségügyi bizottságának elnöke elmondta, hogy a testület jövő héten tartja ez évi utolsó ülését. Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettes az MTI-nek elmondta, hogy a szakbizottság jövő heti ülésére beterjeszti a János kórház főigazgatói posztjára szóló pályázati kiírást.

A kórházak összevonásáról még augusztusban döntött a közgyűlés. A Margit Kórház főigazgatója időközben az Országos Idegsebészeti Intézet vezetője lett. A Kht.-ként működő Budai Gyermekkórház felszámolásáról, s ezzel együtt az ügyvezetői poszt megszűntetéséről rövidesen dönt a közgyűlés - ismertette Szolnoki Andrea.

Arra pedig már nincs elegendő idő, hogy még az idén lebonyolítsanak egy pályázatot az összevont budai kórházak főigazgatói posztjára - jegyezte meg a szabaddemokrata politikus.

A szocialista főpolgármester-helyettes ennek kapcsán közölte, hogy a pályázati kiírás már régóta elkészült, de nincs mögötte koalíciós egyetértés. Az MSZP indokoltnak tartja a pályázatot, főként a három kórház összevonása miatt. A szabaddemokratákkal ez ügyben még zajlik a politikai egyeztetés - jegyezte meg.

Horváth Csaba leszögezte: az MSZP megszavazza majd a pályázat kiírását. A felelősséget pedig annak kell vállalnia, aki ez ügyben együtt szavaz a Fidesszel. A koalíciós szerződés ezt egyébként nem teszi lehetővé. "Ezzel, akárki dönt így, kinyit egy olyan szelepet (...), amit nem biztos, hogy utána vissza tud zárni".

Hozzátette, hogy a főigazgatói pályázat január végéig lebonyolítható. John Emese, az SZDSZ fővárosi frakcióvezetője korábban ezzel összefüggésben az MTI-nek csupán annyit kívánt elmondani, hogy a képviselőcsoportjuk nem tartja időszerűnek e pályázat kiírását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bűnügyi felügyelet alatt marad Bige László

Bűnügyi felügyelet alatt marad Bige László

Kicsit hibrid, nagyon sportkupé: teszten a BMW M440i

Kicsit hibrid, nagyon sportkupé: teszten a BMW M440i

4K-s felbontás 144 Hz-en: ezt tudja az új Asus monitor

4K-s felbontás 144 Hz-en: ezt tudja az új Asus monitor