szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sohasem világosabb, mint szenteste, hogy bármi is forgatja a világot, mégis a szeretet tartja egyben, amely az egyetlen dolog az emberek életében, amiből minél többet osztanak el, annál több lesz belőle. Boldog és békés karácsonyt kívánunk a hvg.hu minden olvasójának!

Az utóbbi időben gyakran szoktuk emlegetni, hogy az életünk mind egyre csak gyorsul, átalakul. Erőteljes világméretű hatások érnek bennünket a gazdaság globalizációjától, a migrációs problémákon át a Föld légkörének felmelegedéséig. Helyben is sok nehézséggel kell megküzdenünk, hogy követhessük az ország átalakulását, s ha tudjuk, magasan tartsuk sorsunk csillagát. Eközben egyre kevesebb időnk jut a szeretteinkre, barátainkra. Időnként már hajlunk rá, hogy végképp elfogadjuk: csakis a pénz forgatja a világot.

De ha jön a szenteste – amely a legtöbb magyar családban, s másfelé is a keresztények között az együttlét örömében és az ajándékozással telik el –, nagyon világosan megmutatkozik, hogy a világot végső soron nem az érdekek, hanem a szeretet tartja össze. Ez a jó hír, amelyet Jézus születése óta nem feledünk, s bár sokféleképpen, de megünneplünk.

Vannak azonban, akiknek ilyenkor sem jut szeretet. A boldogság perceiben forduljunk egy gondolattal azok felé is, akik magányosok, kiszolgáltatottak, szegények, vagy akiknek egész évben nem jut jó szó vagy ölelés. Karácsony két napját áthatja a szeretet, adjunk belőle azoknak is – ha máshogy nem, hát gondolataink által –, akik a legnagyobb hiányt szenvedik belőle.

Békés karácsonyt mindenkinek!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szenvedélyei közül a külpolitikában jut a legmagasabbra Biden külügyminiszter-jelöltje

Szenvedélyei közül a külpolitikában jut a legmagasabbra Biden külügyminiszter-jelöltje

Hajszálra volt a bravúrtól a Fradi a Juventus ellen

Hajszálra volt a bravúrtól a Fradi a Juventus ellen

Szarvas vitte el egy vadász puskáját Csehországban

Szarvas vitte el egy vadász puskáját Csehországban