szerző:
HavariaPress
Tetszett a cikk?

A kecskeméti kommandósok "szabadították" ki azt a 9 éves holland kislányt, akit anyja "rabolt el" nevelőszüleitől. Csütörtökön délelőtt került sor a kommandós akcióra egy pálmonostori tanyán: a holland hatóságok kérésére, nemzetközi elfogatóparancs alapján vette körbe a magányosan álló tanyát a Hírös Kommandó.

Az ügy előzménye az, hogy a 42 éves holland nő tavaly decemberben, mikor kislánya nevelőszüleinél tett látogatást, a gyermeket engedély nélkül magával vitte. A holland rendőrség információi szerint egy Kiskunfélegyháza közelében lévő tanyára menekült a nőgyermekével és szintén holland élettársával. A magyar hatóság felderítés után jelezte a holland rendőrségnek, hogy megtalálták őket, majd az erre kiadott nemzetközi elfogatóparancs értelmében léptek akcióba.

Mikor a 42 éves holland nő kislányával sétálni indult, s a háztól, ahol a hatóságok szerint veszélyes élettársa egyedül maradt, már elég messze járt, a rendőrök igazoltatták és előállították őket. A házban maradt élettárs az előzetes információk ellenére, melyek szerint fegyvere lehet és akár ellenállásra is képes, az első felszólításra kijött a házból és megadta magát. A felszólítás egyébként a férfi anyanyelvén hangzott el, a kommandósok egy tolmácsot is magukkal vittek az akcióra. A kislányt, míg a holland hatóság emberei érte nem jönnek, a gyermekvédelmi hatóság vette gondjaiba, szüleit pedig a rendőrök őrizetbe vették.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kegyetlen gyilkosságok 1700 éves nyomaira bukkantak Szibériában

Kegyetlen gyilkosságok 1700 éves nyomaira bukkantak Szibériában

Megvan Japán legnagyobb töke: több mint 400 kilós

Megvan Japán legnagyobb töke: több mint 400 kilós

Egy kaliforniai bíró felfüggesztette az amerikai kormány döntését a WeChat betiltásáról

Egy kaliforniai bíró felfüggesztette az amerikai kormány döntését a WeChat betiltásáról