szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kórházak állítják, hogy képtelenek eleget tenni a legújabb várólista-rendeletnek, ezért a jogszabály átmeneti felfüggesztésére kérte levélben a minisztert a Magyar Kórház Szövetség, az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete és a Medicina 2000 Szakorvosi Szövetség - írta csütörtöki számában a Népszabadság.

A lap úgy tudja, hogy csütörtökön a szaktárca kabinetfőnöke egyeztetésre hívta az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, az Egészségbiztosítási Felügyelet képviselőit, valamint az "időt kérő" szakmai szervezeteket.

Két napja jutott el az intézményekhez ugyanis az új jogszabály - emlékeztet a cikk -, amely hat területen - szemészet, ortopédia, sebészet, kardiológia, urológia, nőgyógyászat - ír elő kötelezően várólista-nyilvántartást a kórházaknak. Honlapjukon február elseje után fel kellene tüntetniük a várólistákat. Aki ennek nem tesz eleget, büntetésre számíthat.

Varga Ferenc, a Magyar Kórházszövetség elnöke szerint ugyanakkor lehetetlen a feladatot teljesíteni, mivel ennyi idő alatt képtelenség összegyűjteni, rendszerezni a területhez tartozó betegeket, létrehozni az ehhez szükséges internetes felületet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!