szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A reformok folytatását és az azok melletti határozottabb kiállást hangsúlyozták az MSZP Társulás a Szociáldemokrata Értékekért Platformja szombati tanácskozásának felszólalói. A Fidesz szerint az MSZP ismételten cserbenhagyta a baloldali, a szociáldemokrata értékeket.

"Megállni őrültség, visszafordulni bukás, folytatni, továbbvinni: a siker esélye" - mondta beszédében Hiller István, az MSZP alelnöke, a platform társelnöke. Szeretném, ha ezt hallaná a hétfőn összeülő frakció - tette hozzá a szocialista politikus, aki szerint meggondoltan, a helyes irányt megtalálva kell haladni tovább.

Vitányi Iván országgyűlési képviselő, a platform vezetője ugyancsak a reformok fontosságát hangsúlyozva azt mondta: "Ahhoz, hogy előre menjünk, a társadalom támogatására van szükség." Mint mondta, mindehhez a társadalom részéről akarat és egyetértés kell, de a pártnak is meg kell találnia az arcát, és el kell magyaráznia a társadalomnak, miért kellenek a reformok.

A tanácskozáson szintén felszólaló Horn Miklós, a szociáldemokrata platform alelnöke szerint vissza kell szerezni a párt, a kormány és a miniszterelnök elvesztett hitelét, ehhez pedig határozottabban ki kell állni az eddigi politika mellett, és éreztetni kell az emberekkel, hogy a kormány tud élni a pénzügyi stabilitás adta lehetőségekkel.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője szerint az MSZP ma ismételten cserbenhagyta a baloldali, a szociáldemokrata értékeket. "Ezúttal sem álltak az emberek oldalára, hanem szolgalelkűen dicsőítették az egyre mélyebb szociális válsághoz vezető kormányzati pénzbehajtást" - írja közleményében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy magyar kórházigazgató szerint a koronavírus-fertőzésen átesetteket valószínűleg nem kell beoltani

Egy magyar kórházigazgató szerint a koronavírus-fertőzésen átesetteket valószínűleg nem kell beoltani

A hitetlen influenszer és a halál. Müller Cecília tévedése

A hitetlen influenszer és a halál. Müller Cecília tévedése

Egy nyúlra célzott, de a hajtót találta el a rendőr a vadászaton

Egy nyúlra célzott, de a hajtót találta el a rendőr a vadászaton