szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az operatív törzs este 11 óra után berekesztette működését, mert meghallgatva az egyes szervezetek jelentését, már nem volt indokolt, hogy a testület tovább folytassa munkáját- közölte Budai Bernadett kormányszóvivő.

A szervezett csoportok már nincsenek az utcán, minimálisra csökkent a randalírozók száma. Tájékoztatása szerint a BRFK csapatai nagy részét már visszarendelte az utcákról, de a helikopter addig a levegőben marad, amíg előfordulhat rendbontás a fővárosban. Az operatív törzs összegzése szerint a rendőrség 24 embert állított elő Budapesten és összesen öt rendőr sérült meg.
   
A kormányszóvivő hangsúlyozta: kórházba négy embert kellett szállítani, de mindegyikük csak könnyebb sérüléseket szenvedett. Kitért arra, a katasztrófavédelemnek nem kellett beavatkoznia a nap folyamán, a tűzoltóság összesen két riasztást kapott. Az egyik - miszerint Molotov-koktélt dobtak volna egy rendőrautóra - hamis volt, a másik esetben pedig egy szelektív hulladékgyűjtő égett a VIII. kerületben. Budai Bernadett elmondta: a BKV utolsó jelentése szerint a tömegközlekedés helyreállt. 
   
A Fővárosi Közterület-fenntartó megkezdte a takarítást, amelyet nagyjából már be is fejezett - tette hozzá. A kormányszóvivő jelezte azt is, a szervezők tájékoztatása szerint éjféltől mindenhol feloldják az általuk kijelölt területek lezárását. A törzs megállapította, hogy akik valóban ezt akarták, azok méltóságteljesen meg tudták ünnepelni a forradalom 160. évfordulóját. Az elmúlt években erre nem volt lehetőség - jelentette ki. Megjegyezte ugyanakkor azt is, hogy ahol szükséges volt, ott sikerült garantálni a biztonságot a fővárosban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!