szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A budapesti rendőrfőkapitány minden egyes, a rendőri felvételeken látható és március 15-én jogsértést elkövető személy azonosításában segítő állampolgárnak félmillió forintot ajánlott fel. A nyomravezetői díjról szóló bejelentést Tóth Gábor keddi sajtótájékoztatóján tette.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 12 fős nyomozócsoportot hozott létre bűnügyi munkatársakból és informatikusokból. Az a feladatuk, hogy a március 15-én készült rendőrségi és televíziós felvételek alapján további jogsértők kilétét állapítsák meg. Ehhez várja a főkapitány az állampolgárok segítségét és 500 ezer forintot tűz ki minden elkövető nyomravezetéséhez.

A BRFK március 15-én 94 rendezvényt biztosított, ebből kettőnél - a Március 15. téri megemlékezésnél és a Blaha Lujza téri rendezvénynél - történt jogsértés, a többi rendezvény jogsértés nélkül békésen lezajlott. A fővárosi rendezvények biztosításában 3 ezer rendőr vett részt, a biztosítás költsége körülbelül 60 millió forint volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Videó az esti rendbontásokról

Március 15-én este folytatódtak a nemzeti ünnepek immár elmaradhatatlan kellékének számító rendőr-huligán összecsapások. A rendőrök könnygázt, a huligánok Molotov-koktélt, szemeteskukákat és petárdákat vetettek be. Videós csapatunk második videója a szombat este történtekről.

Itthon

A rendőrség több eljárást is kezdeményez Budaházy ellen

A rendőrség gyülekezési jog megsértése miatt indított eljárást Budaházy György ellen, emellett kezdeményezte ellene az eljárást alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete miatt, illetve kártérítést kérnek tőle a rendőri eszközben okozott kárért - jelentette be Bencze József altábornagy, országos rendőrfőkapitány.

hvg.hu Itthon

"Forradalmárok", akik sosem harcolnak

Budaházy György nélkülözhetetlen eleme a szélsőjobboldali rendezvényeknek: neve radikális körökben egyfajta márkanévvé, az "ellenállás" védjegyévé vált. Ez már csak azért is meglepő, mert - noha az egykori étteremtulajdonos folyton-folyvást harcra buzdítja híveit - ő maga tettleg sosem konfrontálódik a rendőrökkel. Inkább csendben felszívódik, ahogy ezt legutóbb, a március 15-ei csetepatéban is tette.