szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy előrehozott választás ma a Fidesz jelentős győzelmét hozhatná, de ebből nem következik, hogy a gazdaság jól járna - fejtette ki Kóka János, az SZDSZ elnöke a Napi Gazdaság hétfői számának adott interjújában.

A pártelnök ezzel a piaci elemzők kijelentésére válaszolt - a lapban tőlük idézett vélekedés szerint ugyanis Magyarország számára a legelőnyösebb opció az előrehozott választásokat jelentené.

Kóka János ennek kapcsán elmondta: az elemzőknek azt is meg kellene vizsgálniuk, hogy Orbán gazdaságpolitikája mit hozna. "A 2006-os választáskor tizennegyedik havi nyugdíjjal, tíz százalékkal olcsóbb árammal és harminc százalékkal olcsóbb fűtéssel, ingyentankönyvvel, ingyengyógyszerrel, félárú autópályadíjjal kampányoltak. Ez nem hoz gazdasági stabilitást, ezektől nem leszünk versenyképesebbek" - jelentette ki. Az SZDSZ elnöke szerint egyelőre lehetetlen arra a kérdésre válaszolni, hogy egy Gyurcsány Ferenc vezette MSZP-vel szövetségre lépnének-e 2010-ben.

Ma nem ezen gondolkodom, hanem azon, hogyan kerülhetjük el, hogy Orbán Viktor 2010-ben kétharmados - alkotmányozó - többséggel jusson hatalomra - nyilatkozta a hétfő Napi Gazdaságnak Kóka János.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kilenc utassal borult árokba két autó Csorvásnál

Kilenc utassal borult árokba két autó Csorvásnál

Rosszul alszik az Európai Tanács elnöke a kínos szófás eset óta

Rosszul alszik az Európai Tanács elnöke a kínos szófás eset óta

Kétszáz tonna veszélyes anyagot szállítottak el Kiskunhalasról

Kétszáz tonna veszélyes anyagot szállítottak el Kiskunhalasról