szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Akár már ez év végén, vagy a jövő elején csatlakozhat Magyarország az amerikai vízummentességi megállapodáshoz – írja a Népszabadság.

A napilapnak a külügyminisztérium egyik államtitkára nyilatkozott arról, hogy a vízummentességről szóló tárgyalások május végéig lezárulhatnak, ekkora elkészülhet a megállapodás szövege is. A tárgyalások sikere esetén a megállapodáscsomagot törvényben hirdetik ki. Ha ezt június 15-ig elfogadja az Országgyűlés, akkor akár ez év végén, vagy jövő év elején csatlakozhat hazánk a vízummentességi programhoz.

A lap emlékeztet arra, hogy Magyarország azt követően csatlakozhat a vízummentesség programhoz, hogy az Egyesült Államok kiépíti biztonsági rendszereit, és megszületik egy kétoldalú végrehajtási csomag. Az is a feltételek között szerepel, hogy tíz százalék alatt legyen az elutasított vízumkérelmek aránya.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hollik István sem indul egyéniben a 2022-es választáson

Hollik István sem indul egyéniben a 2022-es választáson

Videó: Van, aki már kicsomagolhatta az új iPhone-okat

Videó: Van, aki már kicsomagolhatta az új iPhone-okat

3300 millió eurós veszteséget okoz évente Budapestnek a rossz levegő

3300 millió eurós veszteséget okoz évente Budapestnek a rossz levegő