szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A XII. kerületi turulszobor fennmaradásához ma sem adott tulajdonosi hozzájárulást a Fővárosi Közgyűlés. A polgári áldozatoknak azonban új emlékművet állíthat a kerület a városrész egy másik területén.

Turul. Madarat tolláról
© hvg.hu
 Pokorni Zoltán (Fidesz), a XII. kerület polgármestere a közgyűlés MSZP-SZDSZ-többsége által hozott döntését követő tájékoztatóján elmondta, hogy építésigazgatási eljárás keretében kezdeményezik a turulszobor fennmaradását.

Bőhm András és John Emese SZDSZ-es politikusok javaslatára a közgyűlés kinyilvánította, hogy a testületnek nincs joga felülbírálni a turulszobor bontásáról hozott jogerős bírósági határozatot, amelynek végrehajtásához nincs szükség a közgyűlés állásfoglalására sem.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Újra téma lesz a turulszobor

Tucatnyi beruházással összefüggő kérdésről, az ezekhez igényelt EU-pályázatokról, számos sporttámogatási kérelemről és az iskolai erőszak elleni intézkedési tervről is tárgyal ma a Fővárosi Közgyűlés.

MTI Itthon

Egyelőre helyén marad a XII. kerületi Turul-szobor

A XII. kerületi Turul-szobrot a már jogerősen lezárult államigazgatási eljárás alapján bontani lehetne, a jelenleg zajló bírósági felülvizsgálati eljárás végéig azonban a helyén marad - közölte a fővárosi közigazgatási hivatal vezetője.

Előre jelzik majd a csúszós útszakaszokat az Audik

Előre jelzik majd a csúszós útszakaszokat az Audik

M4 helyett: 420 lóerős lett a BMW M440i

M4 helyett: 420 lóerős lett a BMW M440i

Család és üzlet: teszten a Lenovo két új táblagépe

Család és üzlet: teszten a Lenovo két új táblagépe