szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szombat délután tart megbeszélést egymással Fodor Gábor, az SZDSZ és Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. A találkozó a Parlamentben lesz.

A Fidesz elnöke a parlament feloszlatásáról és az előre hozott választásokról tárgyalna, az SZDSZ új vezetője viszont az általa korábban megfogalmazott programpontokról, az alkotmányos stabilitás, a gazdasági versenyképesség, és a tiszta közélet kérdéseiről beszélne a Fidesz vezetőjével.

A szombati találkozó előtt Fodor látogatást tett Sólyom László köztársasági elnöknél, majd a Fidesz elnökével folytatott tárgyalása után kedden Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, az MSZP elnökével találkozik.

Orbán múlt hétfőn levélben javasolt mielőbbi személyes találkozót az SZDSZ két nappal korábban megválasztott elnökének, akinek többek között azt írta, hogy mostanra a Fidesz és az SZDSZ felelősségévé vált a kiút biztosítása a válságból, miután a kisebbségi kormány szerinte a saját hatalmi harcaival van elfoglalva. Orbán ezt követően több interjúban is beszélt arról, hogy az SZDSZ kezében van a megoldás kulcsa, a liberálisokon múlik, hogy lesz-e előre hozott választás.

Orbán korábban arra a kérdésre, hogy mit ajánl majd a tárgyalásokon Fodor Gábornak, kijelentette: nem akar „üzletelni” az SZDSZ-szel, de másokkal sem, mert most nem arról van szó, mi az SZDSZ és mi a Fidesz érdeke, hanem arról, hogy Magyarország tarthatatlan helyzetben van.

A politikai karrierjét a Fideszben kezdő, majd 1993-ban Orbánéktól megváló Fodor Gábor hétfőn juttatta el válaszlevelét a Fidesz elnökéhez, de a levél tartalmáról az SZDSZ nem kívánt nyilatkozni. A liberális pártelnök ugyanakkor azt elmondta, hogy ő nem az előre hozott választásokról, hanem például az általa már korábban is említett konkrét programpontokról, az alkotmányos stabilitás, a gazdasági versenyképesség, és a tiszta közélet kérdéseiről akar tárgyalni a legnagyobb ellenzéki párt elnökével.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Orbán Fodornak: közös felelősség a kiút biztosítása

Orbán Viktor a liberálisok új elnökének írt levelében közös felelősségnek nevezte Magyarország kivezetését a válságból. A Fidesz elnöke, aki hétfőn írt levelét az MTI-n keresztül hozta nyilvánosságra, mielőbbi személyes találkozót javasolt Fodor Gábornak.

MTI Itthon

Fodor találkozni fog Orbánnal

Noha nem tudni, szó szerint mi szerepel Fodor Gábor SZDSZ-elnök válaszlevelében, annyit mindkét fél megerősít, párbeszéd kezdődik Orbán Viktor és Fodor között és személyes találkozó lesz.

MTI Itthon

Gyurcsány egyeztetni akar Fodorral

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök egyeztetést kezdeményez Fodor Gáborral, az SZDSZ elnökével a következő két év politikájáról - jelentette be Daróczi Dávid kormányszóvivő, miután a kormányfő beszédet mondott az MSZP-frakció ülésén.

Biztosan nem gondolná, hogy ennyi mindenre jó a videójáték

Biztosan nem gondolná, hogy ennyi mindenre jó a videójáték

Az utasok csaknem egyharmada a járvány után sem térne vissza a tömegközlekedéshez

Az utasok csaknem egyharmada a járvány után sem térne vissza a tömegközlekedéshez

Az én hetem: Lackfi János zombifesztiválon járt

Az én hetem: Lackfi János zombifesztiválon járt