szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A tavalyinál szervezettebb, hevesebb, kegyetlenebb támadásoktól tart a BRFK a jövő szombati Meleg Büszkeség-napi felvonulás résztvevői ellen, miután Budaházy György és Toroczkai László interneten terjesztett, Hunnia serege megvédi a magyarok fővárosát címmel közölt közös felhívásában arra szólította föl a "magyar hazafiakat", hogy július 5-én "jöjjenek Budapestre, az Oktogonhoz" - írta a szerdai Népszabadság.

A BRFK szóvivője nem bocsátkozott találgatásokba az ellentüntetők várható létszámáról. Arról sem nyilatkozott, hogy mekkora erőkkel készülnek a jövő szombati rendezvényekre. A Népszabadság rendőrségi forrásokból úgy tudja, a BRFK-n attól tartanak, hogy a tavalyinál több és brutálisabb támadásnak lesznek kitéve a felvonulók.

Tafferner Éva a Népszabadságnak elmondta: kedd délig egyetlen, a melegfelvonuláshoz kapcsolódó demonstrációt jelentettek be: a Rendszerváltó Fórum a melegfelvonulás befejezése után ugyanazon az útvonalon vonul majd végig, amelyen előttük a melegek tették. Demonstrációjukat a BRFK tudomásul vette és biztosítja. 

Természetesen mi is olvassuk az internetes felhívásokat, mozgósításokat - mondta Tafferner Éva, hozzátéve: a rendőrség mindent elkövet a rendzavarás, az erőszak, a melegek elleni támadások, akciók, a felvonulók és az ellendemonstrálók esetleges összecsapásának megelőzése érdekében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Melegfelvonulás: a BRFK visszakozott

Visszavonta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön a melegfelvonulást tiltó határozatát, mert a gyülekezéshez való jog és a szabad véleménynyilvánításhoz fűződő társadalmi érdek biztosítása elsőbbséget élvez.

hvg.hu Vélemény

"A melegek megpróbálnak minél heteróbban viselkedni"

Napok óta borzolják a kedélyeket az idei melegfesztiválhoz készült plakátok, amelyek gyerekeket ábrázolnak. A KDNP képviselője a gyámhatósággal fenyegetőzik, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete szerint meg kellene óvnunk gyermekeinket a homoszexualitás létezésének tényétől is, miközben számos országban már az óvódában felkészítik a gyerekeket a másság elfogadására.

Itthon

Vélemények a gyerekeket ábrázoló melegplakátról

A Kereszténydemokrata Néppárt a Legfőbb Ügyészhez fordult két, a júliusi budapesti melegfesztivált népszerűsíteni kívánó plakát miatt, amelyen serdületlen gyermekek szerepelnek. Egyházi személyiségek szintén nemtetszésüknek adtak hangot. A Reklámszövetségnél etikai vizsgálat indult.

hvg.hu Tech

Úgy működnek a meleg férfiak, mint a hetero nők

Hasonlít egymásra a meleg férfiak és a heteroszexuális nők, illetve a hetero férfiak és a leszbikus nők agya, derül ki a Proceedings of the National Academy of Sciences szaklapban közölt svéd tanulmányból. Egy brit tudós szerint ez bizonyítja azt, hogy a szexuális irányultság még az anyaméhben dől el, írja a BBC.

MTI Itthon

A katolikus egyház nem ért egyet a melegek élettársi kapcsolatával

A katolikus egyház nem ért egyet az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatával és tiltakozik a tavaly decemberben elfogadott törvény ellen, amely szinte a házasság szintjére helyezi az ilyen típusú viszonyt - mondta Bíró László püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) családügyi bizottságának elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

MTI Itthon

Demszky is kiáll a melegfelvonulás mellett

"Meglepődve értesültem a BRFK döntéséről, amellyel a közlekedés sérelmére hivatkozva megtagadta a tervezett melegfelvonulás engedélyezését annak hagyományos útvonalán" - írja Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere közleményében.

Vélemény

Melegügy: van ok bizakodásra

A fővárosi rendőrkapitány rájött, hogy a tíz éve valamennyi nyáron gond nélkül lezajló melegfelvonulás idén aránytalanul csorbítaná a közlekedők jogait. Hogy aztán – újból fejéhez kapva – mégiscsak engedélyezze a dolgot. Mi történhetett a két – homlokegyenest eltérő tartalmú – szándéknyilvánítás között? Valószínűleg soha nem fog kiderülni.

MTI Itthon

Megtarthatják a melegfelvonulást Budapesten

Tudomásul vette a Budapesti Rendőr-főkapitányság, hogy július 5-én melegfelvonulást tartsanak a fővárosban; ezt azt követően közölte a rendőrség a honlapján, hogy csütörtökön egyeztettek a melegfesztivált szervező Szivárvány Misszó Alapítvány képviselőivel.

A feladat egyetlen darab űrszemét lehozása, 30 milliárdot fizet ki érte az Európai Űrügynökség

A feladat egyetlen darab űrszemét lehozása, 30 milliárdot fizet ki érte az Európai Űrügynökség

Leleplezte új elektromos sportmodelljét a Mini

Leleplezte új elektromos sportmodelljét a Mini

Újabb brit bázist nyitott a Wizz Air

Újabb brit bázist nyitott a Wizz Air